Er han Premier Leagues beste ving?

<p><span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">ASHLEY YOUNG:</span> Er Aston Villa-stjernen Premier Leagues beste ving for øyeblikket? (Foto: AP/Scanpix.) </p>
ASHLEY YOUNG: Er Aston Villa-stjernen Premier Leagues beste ving for øyeblikket? (Foto: AP/Scanpix.) 

<pMen sjokket kom da alle ”de fire store” sviktet igjen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette skjer ikke igjen, tenkte et knippe Premier League-synsere da samtlige fire store i Premier League gikk seiersløse (og målløse) av banen i slutten av november.

Det tok tre uker.

Da benyttet Aston Villa seg av muligheten, slo Bolton 4–2 og passerte Arsenal på 4. plass på tabellen. I sentrum av alle begivenheter: Gabriel Agbonlahor og Ashley Young.

Agbonlahor puttet to og la opp til det siste. Youngs fasit var en scoring og en lekker assist til lagkompisens siste fulltreffer.

– Ligaens beste kontringslag

Canal+-kommentator Arve Fuglum har problemer med å se bedre vinger i Premier League enn Ashley Young akkurat nå.

– Nei, han var helt strålende lørdag. Agbonlahor scoret to, men Ashley Young scoret jo ett og hadde en målgivende. Samarbeidet mellom de to guttene er helt utrolig bra, sier Fuglum til ABC Nyheter.

– Nå finnes det ikke noe lag i England som er bedre kontringsmessig enn Aston Villa. Det går så fort, de har et tempo, en presisjon og en spilleglede som de får belønning for. Det blir spennende om de opprettholder nivået når det drar seg til over jul og nyttår, legger han til.

Vil noen vinne ligaen?

Det var imidlertid de hellige fire store som stjal de største overskriftene i helgen. En ny kollektiv ”kollaps” – tre uker etter den forrige – ville vært regnet for bortimot umulig for kort tid siden.

– Det har nesten ikke skjedd så lenge det begrepet (”de fire store”) har eksistert. Det har alltid vært et eller to lag som har stukket av, påpeker Arve Fuglum.

– Ingen av dem er i sin beste form, det er helt opplagt, og så kan man spekulere i årsakene, sier han.

Fuglum er ikke overrasket over at Arsenal ligger der laget gjør, og mener det savnes den tyngde som mange supportere har etterlyst i flere år.

– Det laget overpresterte nok i første del av sesongen i fjor, og er ikke styrket med særlig mange spillere.

– Utrolig viktig for Liverpool

Liverpool lå tidlig under 0–2 for Hull hjemme på Anfield, men Steven Gerrard brukte ikke lang tid på å utligne ledelsen på egen hånd – nok en gang – med to scoringer. Men Liverpool maktet aldri å avgjøre.

– Liverpool er utrolig avhengige av Steven Gerrard. Og Torres har jo vært skadet. Det lider Liverpool under, sier Fuglum.

Noe i nærheten av like avhengige av Cristiano Ronaldo var kanskje Manchester United i fjor, da portugiseren scoret 41 mål. Nå møter både Ronaldo og United motvind.

– United har jo klabbet litt. Ronaldo kom sent i gang, og har litt feil fokus, kan det virke som. Han er ikke der han var. Så brukte de mye penger på Berbatov som ikke har slått til ennå. Rooney har hatt gode perioder, før det blir stillstand igjen. Det er mange små elementer som gjør at de er der de er nå, og ikke klarer å få ut 100 prosent, mener Arve Fuglum.

– Carvalho viktigst

Chelsea er i ferd med å få tilbake en rekke spillere. Fuglum mener det vil gi fremgang når spillerne kommer i form. Særlig Ricardo Carvalho.

– Det er kanskje det som er alle viktigst. Han er ikke bare fantastisk midtstopper, men også betydningsfull i det offensive spillet. Han har gode initiativ fremover, er god til å bryte, og har gode igangsettinger. Og John Terry blir bedre med Carvalho ved siden av seg, sier han.

Michael Owen feiret sin 29-årsdag med ny scoring og 3–0-seier for Newcastle borte mot Portsmouth. Owens storspill den siste tiden åpner for overgangsspekulasjoner.

– Newcastle er en utrolig merkelig klubb på alle måter. Han har en kontrakt som går ut til sommeren, så hvis han vil, kan han spille ut og berge plassen og gå hvor han vil til sommeren. Jeg ser ikke bort fra at det skjer. Skal de ha penger for Owen, må de selge ham nå i januar. Men Kinnear var soleklar på at han heller ville ha ham på banen ut sesongen og la ham gå gratis, enn å selge ham nå, sier Fuglum.

Hvem ryker først?

Mens Owens fremtid er uviss, er det ikke mindre spennende for Manchester City-manager Mark Hughes. Steinrike City ligger på 17. plass snaut halvspilt. Det tilfredsstiller ingen eiere.

– Han kommer til å få sparken hvis det ikke blir bedring snart. Men hvor tålmodig og smart er eieren, hvilket fotballhode har han, og lar han januar komme og gir Mark Hughes det han vil ha? Eller skal han gi andre de pengene? Hughes er beviselig en god manager, han viste det i Blackburn med begrensede midler. Spørsmålet er hvor mye han får til når han skal forvalte mye penger. Fortsetter de å tape nå – så utålmodige som fotballedere og publikum er i dag – går grensen et sted, sier Fuglum, som tror Hughes kan ha ferdighetene til å lede en toppklubb – hvis han får bli.

– Jeg tror han har minst en kamp mer på seg enn Paul lnce har.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus