Ingen vil kommentere Treholt-avgjørelse

<pTause om avgjørelsen i Treholt-saken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) merker seg avgjørelsen i Treholt-saken, men vegrer seg for ytterligere kommentarer.

– Gjenopptakelseskommisjonen er et uavhengig organ. Det er den som avgjør om en domfelt med en rettskraftig dom skal få ny behandling av saken sin i retten. Som justisminister tar jeg kommisjonens selvstendige avgjørelse til etterretning, sier Storberget.

Psykologiprofessor Svein J. Magnussen - kommisjonens eneste medlem som ville gjenåpne Treholt-saken vil ikke utdype hvorfor.

– Jeg viser til avgjørelsen og har ingen ytterligere kommentarer, sier Magnussen til NTB.

Lederen av Høyesterett, Tore Schei, vil ikke kommentere beslutningen. Schei var en av tre fagdommere da saken var til behandling i 1985.

– Siden jeg var en av fagdommerne, finner jeg det helt uriktig å kommentere det videre rettsforløpet og innholdet i beslutningen til Gjenopptakelseskommisjonen, sier Schei til NTB.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch, som var aktor under Treholt-saken, er influensasyk og ville mandag ikke kommentere kommisjonens avgjørelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus