Vil noen vinne Premier League?

LEDERMÅLET: Craig Bellamy gir West Ham 1-0-ledelse til pause. Men Nicolas Anelkas utligning sørget for 1-1, og Chelsea misbrukte muligheten til å overta tabellteten etter Liverpools skuffende 2-2 mot Hull i går. (Foto: AP/Scanpix.)

<pBare uavgjort – også for Chelsea.</p

Chelsea–West Ham 1–1.

Gianfranco Zola fikk en glødende varm velkomst da han var tilbake på Stamford Bridge, arenaen hvor han i en årrekke var fansens yndling – men managerens West Ham viste ingen umiddelbar barmhjertighet av den grunn.

For et Chelsea-lag som ligger langt unna den bunnsolide hjemmestatistikken som har dannet grunnlaget for suksessen de siste årene, lå under 0–1 etter en scoring av Craig Bellamy.

Men Nicolas Anelka er ikke suveren ligatoppscorer for ingenting. Før kampen hadde han ni mål på de siste syv kampene. Et praktangrep senere hadde han puttet på ny.

Chelsea presset på for seiersmålet, men ble gang på gang stanset av Robert Green. På overtid kunne West Ham røvet med seg tre poeng, men Carlton Cole misset alene med Petr Cech.

Chelsea misbrukte enda en mulighet til å overta tabelltoppen.

Bellamy ordnet ledelse

Chelsea var best innledningsvis, men fikk seg en støkk da Craig Bellamy etter to minutter bestemte seg for å rette på sin relativt stusslige scoringsstatistikk.

Bellamy mottok et innlegg fra Noble på brystkassen, avsluttet på direkten, og så ballen smelle i nettmaskene i venstre hjørne. 0–1.

West Ham fikk gå til pause med ledelse, men det gikk ikke mer enn fem minutter etter hvilen før laget ble kastet ut av paradis.

Praktangrep

Chelsea satte opp et angrep som må ha hedersplass i læreboken: Lampard mottok ballen etter presist klikk-klakk-spill og leverte Nicolas Anelka alene med West Ham-keeper Green med en vakker pasning.

Anelkas avslutning var god. 1–1 og scoring nummer 14 i ligaen var et faktum.

Med Anelka i storform og ensom majestet på toppscorerlisten måtte Didier Drogba – tilbake etter tre kampers suspensjon for myntkasting – starte på benken. Men ivorianeren kom inn i pausen, og leverte et av omgangens farligste Chelsea-forsøk.

Volleyen var glimrende. Robert Greens redning var like god.

Sviktende ”fire store”

Chelsea presset West Ham tungt i sluttminuttene. Green var heldig da han bokset ballen mot egen strek, hvor Scott Parker var reddende engel, men desto dyktigere da han leverte en kanonredning like etterpå.

Frank Lampard følte seg snytt for straffe to minutter før slutt. Det hjalp lite for Chelsea.

Petr Cech reddet da Carlton Cole kom alene igjennom på overtid, men West Ham var strålende fornøyde med ett bortepoeng.

Chelsea gjorde som sine gullrivaler denne helgen – spilte uavgjort – og idet juleprogrammet nærmer seg, sviktet alle ”de fire store” en gang til.

Premier League er vidåpen.

PS: En Michael Owen i storform feiret sin egen 29-årsdag på best tenkelige måte da han scoret Newcastles første mål i den råsterke 3–0-seieren borte mot Portsmouth. Obafemi Martins og Danny Guthrie scoret de to andre. Seieren var Newcastles første på bortebane denne sesongen, og sendte laget opp på 14. plass.