Herøy igjen rammet av sjokk og sorg

Det utbrente huset i dødsbrannen på Flusund i Herøy kommune på Sunnmøre  søndag. Fire personer er bekreftet omkommet etter  brannen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Det utbrente huset i dødsbrannen på Flusund i Herøy kommune på Sunnmøre søndag. Fire personer er bekreftet omkommet etter brannen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

<pFire unge mennesker er meldt savnet etter branntragedien i et villaområde på Flusund natt til søndag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fosnavåg/Oslo (NTB-Arne Børcke): Halvannet år etter Bourbon Dolphin-ulykken er igjen innbyggerne i Herøy kommune rammet hardt.

Halvannet år etter Bourbon Dolphin-ulykken er igjen innbyggerne i Herøy kommune rammet hardt. Politiet bekrefter overfor NTB at fire personer er funnet omkommet etter brannen i det gamle trehuset, men ingen av dem var identifisert da politi og pårørende søndag ettermiddag valgte å offentliggjøre navnene på de savnede:

Kelly Nerland Remøy, 22 år, Herøy, Steffen Myklebusthaug, 22 år, Herøy, Marius Voldsund, 20 år, Herøy, Kamilla Grimstad, 17 år, Hareid.

Fest

Det var naboer som klokken 6.36 søndag morgen meldte fra til politiet om brann i et eldre trehus i et villaområde på Flusund i Herøy kommune. Knappe to timer etter kom meldingen om at brannen var slukket.

Informasjonsrådgiver Erland Schei i Sunnmøre politidistrikt opplyser til NTB at det var fest i det gamle bolighuset natt til søndag og at rundt 20 personer var innom i løpet av natten.

Det brannherjede huset var utleid, men det skal ha vært disponert av andre personer på tidspunktet for brannen.

Kriseteam

På kommunehuset i Herøy er det opprettet et kriseteam bestående av sogneprest, kommunelege, psykolog og sykepleiere.

- Vi snakker med dem, lytter til dem og er hos dem. Situasjonen er preget av sjokk og veldig dyp smerte, sier sogneprest Jens Terje Johnsen i Herøy til NTB.

Han forteller at kriseteamet er det samme som tok seg av sorgarbeidet under og etter Bourbon Dolphin-ulykken i april 2007, hvor åtte personer omkom, flere av dem fra Herøy.

- Vi prøver å ta oss av mange ungdommer som er venner med de savnede. Vi gjør det vi kan for å hjelpe dem og de pårørende, sier ordføreren i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, til NTB søndag ettermiddag.

Herøy kirke vil være åpen mandag kveld, og det planlegges en sørgegudstjeneste enten mandag eller tirsdag.

Ukjent årsak

Årsaken til branntragedien er fortsatt ikke klarlagt. Det kan først skje etter grundig brannteknisk gjennomgang over helgen.

Sunnmøre politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos til teknisk etterforskning. Også en krimtekniker fra Ålesund bistår politiet.

Overbefal ved brannvernet i Herøy, Roger Myklebust, opplyser at alle fire omkomne var brakt ut av det nedbrente huset ved 16-tiden. De nærmeste dagene vil ruinene blir gjennomsøkt i jakten på brannårsak.

- Huset er totalt utbrent, sier han til NTB. Sent søndag ettermiddag ryddet brannfolkene sammen utstyret før de skulle sikre branntomten og debrife mannskapene. 15-20 brannfolk var med i slukkingsarbeidet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus