Ingen rettssak mot Fritzl?

Ingen rettssak mot Fritzl?
Ingen rettssak mot Fritzl?

<pRettssaken mot Josef Fritzl (73) kan bli innstilt. Retten har ikke lyktes med å finne noen vil sitte i juryen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen vil sitte og høre de forferdelige detaljene dag etter dag, sier en kilde til den østerrikske avisen Heute.

Rettssaken mot monsterpappaen i Amstetten skulle ha startet i begynnelsen av 2009. Men ifølge opplysninger som avisen Heute har fått, vil ikke retssaken kunne avvikles som planlagt.

Ingen vil nemlig sitte i den juryen som skal høre vitnemålene fra Fritzls datter og barn om helvetesårene i kjelleren.


Ifølge østerriksk lov må juryen, som skal bestå av åtte ordinære medlemmer og to reserver, være på plass innen rettssaken starter i Tingretten i St. Poelten. Hittil har alle som er blitt spurt om å sitte i juryen sagt nei. De benytter seg av et juridisk smutthull og oppgir familiære grunner som årsak.

- Det er det eneste måten å komme seg unna på. Men sannheten er at ingen vil sitte og høre de forferdelige detaljene dag etter dag, sier en kilde til Heute.


Fritzl er tiltalt for mord, voldtekt, slaveri, frihetsberøvelse. Hvis han blir felt blir han sannsynligvis sittende i fengsel resten av livet. Han har erkjent at han holdt sin datter Elisabeth innstengt i en kjeller, der han jevnlig voldtok og mishandlet henne.

Hun fødte også hans syv barn. Ett av barna døde rett etter fødselen, og Fritzl har blitt tiltalt for mord på den lille gutten etter som han unnlot å la en lege se til den lille babyen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus