Fire omkom i brann i Herøy

Fire personer er bekreft omkommet etter  boligbrannen på Flusund i Herøy kommune.   Foto:  , Vestlandsnytt/Scanpix.
Fire personer er bekreft omkommet etter boligbrannen på Flusund i Herøy kommune. Foto: , Vestlandsnytt/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPolitiet utelukker ikke at det var flere i huset under boligbrannen på Flusund i Herøy kommune natt til søndag. Over 20 personer skal ha vært innom huset på en fest i løpet av natten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire personer er bekreftet omkommet mens en femte kom seg ut.

Mannen som kom seg ut i live er i 20-årene. Han er undersøkt av helsepersonell og er ikke kommet alvorlig fysisk til skade.

Det var naboer som klokken 6.36 meldte fra til politiet om brann i et eldre trehus på Flusund i Herøy kommune. To timer etter kom melding om at brannen var slukket.

En krimtekniker fra Ålesund bistår politiet.

Fest

– Ifølge opplysninger som politiet har mottatt har det vært fest i huset i løpet av natten. Det er rapportert om at over 20 personer har vært inn og ut av huset, opplyser informasjonsrådgiver Erland Schei i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Det brannherjede huset var utleid, men det var disponert av andre personer på tidspunktet for brannen.

Politiet jobber med å få klarlagt hvem de omkomne er, og å få varslet pårørende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Brannen er slukket, men av sikkerhetsmessige grunner har det fortsatt ikke latt seg gjøre å gå inn for å gjennomsøke brannruinen. Men politiet har vært oppe i lift og observert fire omkomne inne i det gamle trehuset, sier informasjonsrådgiver Erland Schei.

Kriseteam

Politiet har avsluttet søk i terrenget omkring eiendommen, men jobber med å få klarlagt hvem de omkomne er, og å få varslet pårørende.

Ifølge Schei har politiet og kommunen fått flere bekymringstelefoner fra folk som vil vite om deres pårørende har oppholdt seg i huset.

Herøy kommune har åpnet sentralbordet i forbindelse med brannen på Flusund på Bergsøy. Pårørende kan ringe telefon 70 08 13 00. De vil da kunne bli videreformidlet til kriseteamet i Herøy.

Også Kirketorget i Herøy kirke vil være åpent utover søndag ettermiddag.

– Vi kan ikke si noe om hvor brannen har oppstått eller årsak. Først må vi gjennomsøke huset. Vi har vært i kontakt med eier, men har foreløpig ingen informasjon å gi, sier informasjonsrådgiver Erland Schei til NTB.