Kvinne døde av brannskader i Lier

<pEn 75 år gammel kvinne er død av brannskader hun fikk på Frogner sykehjem i Lier i Buskerud. De pårørende anmelder nå sykehjemmets ledelse og kommunen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som var dement, ble påført tredjegrads forbrenning over store deler av kroppen etter at et stearinlys veltet mens hun satt og spiste frokost på sykehjemmet sist søndag, skriver dt.no.

De ansatte oppdaget at 75-åringens klær brant og forsøkte å slukke flammene, før de trillet rullestolen inn på nærmeste baderom og fikk henne under en dusj.

Kvinnen ble hentet av ambulanse 10 minutter senere og kjørt til Sykehuset Buskerud. Deretter ble hun sendt videre til brannskadeavsnittet ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen, der hun døde torsdag.

Helsetilsynet i Buskerud og politiet ble først varslet om ulykken onsdag, og Lier lensmannskontor ventet lørdag fortsatt på dokumentene i saken.

Kvinnens pårørende skal fra tre ulike kilder ved sykehjemmet og kommunens kriseteam ha fått opplyst at hun var alene i frokostsalen uten andre beboere eller personale til stede, da stearinlyset veltet.

Dette avviser kommunalsjef for helse og omsorg i Lier, Bjørn Harry Støle, overfor dt.no.

– Hun var ikke alene, sier Støle.

– Dette er en meget tragisk ulykke, men det handler ikke om bemanning. Selv om vårt personale er i beredskap, og vi har utarbeidet risikoanalyser for å forebygge brann, kan vi aldri garantere oss mot alt, sier hun.

Støle varsler likevel full gjennomgang av sykehjemmets rutiner.

– Beboerne, som for det meste er demente eller under vurdering for demenslidelse, skal være under oppsyn. Nå må vi gå igjennom hva som er skjedd, sier Støle, som legger til at Fylkeslegen er informert. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus