Målløse i «sesongens viktigste kamp»

<span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">BUET UT:</span> Dimitar Berbatov var like lite populær som han var farlig foran mål, da han returnerte til White Hart Lane i kveld. (Foto: AFP/Scanpix.)
BUET UT: Dimitar Berbatov var like lite populær som han var farlig foran mål, da han returnerte til White Hart Lane i kveld. (Foto: AFP/Scanpix.)

<pUnited på etterskudd inn i julen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tottenham–Manchester United 0–0.

– Vår viktigste kamp så langt denne sesongen, sa Sir Alex Ferguson før kveldens møte med Tottenham.

Med seier ville United klatret helt opp i ryggen på ligaleder Liverpool, som skuslet bort to poeng mot Hull, før laget drar til VM for klubblag.

Men Ryan Giggs’ frispark via Heurelho Gomes og i tverrliggeren ble det nærmeste kampen kom scoring. Det endte målløst.

United misbrukte en ny mulighet til å kappe innpå duoen i tet av Premier League – og går inn i juleprogrammet på etterskudd.

Store Spurs-sjanser

Mens Tottenham bortimot hadde monopol på sjansene i første omgang, tok United betydelig mer tak etter hvilen.

Aaron Lennon fremprovoserte en kjemperedning fra Edwin van der Sar da han dro seg innover og fyrte av i korthjørnet.

Luka Modric var ikke mye lenger unna da han stupte frem på et innlegg, men headingen landet utenfor.

Ronaldo-scoring annullert

Mens en tam Dimitar Berbatov ble pepet ut av Tottenham-fansen ved enhver passende anledning, og Carlos Tévez ikke imponerte noen som erstatter for en suspendert Wayne Rooney, ga Cristiano Ronaldo United ledelsen – trodde han.

Ronaldo dundret ballen i mål, men ballen hadde truffet hånden hans, og nettkjenningen ble korrekt annullert.

Van der Sar var på pletten igjen da David Bentley skrudde et frispark i retning krysset, men United strammet grepet på spillet og produserte store nok sjanser til å score.

Stor Gomes-redning

Spurs-keeper Gomes avverget en Vidic-heading, før Ferdinand misbrukte en kjempesjanse med en heading over mål, mens Ji-Sung Park hadde hvert sitt farlige forsøk mot hvert sitt mål uten at det ga uttelling i scoringer.

Minuttet før slutt stilte Ryan Giggs inn frisparksiktet, men utskjelte Heurelho Gomes vartet opp med en strålende redning, og ballen gikk via tverrliggeren og utenfor.

Harry Redknapp og Sir Alex Ferguson oppsummerte det hele med en bjørneklem, lagene tok ett poeng hver, Tottenham klatret til 14. plass, og Manchester United holdt avstanden til Liverpool på syv poeng.

Nå venter klubb-VM for Ferguson & co.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus