EM-sølv til Aleksander Hetland

<pAleksander Hetland svømte lørdag inn til sølv på 50 meter bryst i kortbane-EM i Kroatia med norsk og nordisk rekord 26,64.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rijeka (NTB): Et knallbra innslag sikret at nordmannen kopierte sølvet fra EM kortbane i fjor. Han var 17/100 sekund bak slovenske Matjaz Markic som klinte til med mesterskapsrekord på 26,47.

Landsmannen Emil Tahirovic ble nummer tre. Han var 2/100 bak den norske sølvvinneren.

- Aleksander er helt rå. Han tok jo sølv i fjor også, strålte svømmepresident Per Rune Eknes overfor NTB.

Innslag

Med den fjerde beste semifinaletiden måtte Hetland ha marginene på sin side da det skulle deles ut medaljer.

- Vi forventet at det kom til å bli kanontett, og vi måtte forberede oss på alt fra 8.-plass til gull. Men Aleksander holdt trøkket helt inn og fikk et bra innslag som også ble avgjørende. Han holdt seg helt etter planen vår. Dette er veldig gøy, sa landslagssjef Petter Løvberg til NTB.

Med nok en norsk rekord fortsetter raset av bestetider for de norske utøverne. Hetlands norske rekord var den 14. i rekken under mesterskapet i Rijeka, som er av svært høy kvalitet.

- Nivået er steintøft, og vi har ennå én dag igjen, sier en glad Løvberg.

101 rekorder

En annen som kan smile bredt er franske Amaury Leveaux. Han brøt den magiske 45-sekundersgrensen på 100 meter fri da han fosset inn til ny verdensrekord og tiden 44,94 lørdag.

Leveaux sto dermed for årets 100. verdensrekord i svømming.

Tidligere på dagen noterte russiske Nikolaj Skvortsov nummer 99 med 1.50,60 på 200 meter butterfly, mens Sanja Jovanovic fra Kroatia sto for nummer 101 da hun greide 26,23 på 50 meter rygg. (©NTB)

Forsidefoto: Scanpix.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus