Gerrard-dobbel – men Liverpool sviktet

REDNINGSMANN: Som vanlig tok Steven Gerrard ansvar, og sikret Liverpool poeng på egen hånd. Men ett er to for lite for en tittelkandidat som møter Hull. (Foto: AP/Scanpix.)

<pCarragher-selvmål og 2–2 mot Hull.</p

Liverpool–Hull 2–2.

Av høstens sensasjoner i Premier League er Hull den udiskutabelt største, men at det nyopprykkede laget skulle lede 2–0 på Anfield etter 22 minutter, overgår det meste.

Det ville ikke Steven Gerrard ha noe av.

Kapteinen puttet to mål og sørget for poeng – men Liverpool mislyktes igjen i en hjemmekamp som i høyeste grad bør vinnes for å hevde seg i gullkampen.

Et massivt press i bortimot 70 minutter betalte seg aldri.

Sensasjonell start

Paul McShane ga Hull ledelsen allerede etter 12 minutter. King slo inn, og forsvareren stanget inn 0–1 på vakkert vis etter å ha banket Andrea Dossena i luften.

Artigere ble det ikke for Dossena minutter senere, da Hulls Mendy rykket seg fri på kanten. Første gang nådde ingen frem på innlegget.

Andre gang scoret Jamie Carragher selvmål.

Mendy nappet seg fri og slo lavt inn, hvor Carragher på usedvanlig klønete vis scoret sitt andre selvmål for sesongen.

Våknet med et brak

0–2 var hva comebackkongene fra Anfield trengte for å våkne. Et massivt press ble umiddelbart lagt på Hull, og det gikk ikke mer enn to minutter før reduseringen var et faktum.

Og det måtte selvsagt en Steven Gerrard til.

Dirk Kuyt slo inn, og ballen falt til Gerrard, som fra seks meter hadde verdens enkleste jobb med å score.

Åtte minutter senere var ikke jobben mye vanskeligere. Gerrard fikk ballen pent fra Benayoun, og på direkten smalt han inn 2–2 i nettaket.

Kan miste ledelsen

Liverpool etablerte et tungt press, og en redning på streken og et par ustokkede Kuyt-bein hindret ledelse før pause.

Presset fortsatte etter hvilen. Sami Hyypiä var nærmest med sin heading i stolpen, men Liverpool klarte aldri å avgjøre.

Det var lagets tredje strake uavgjortresultat hjemme mot en motstand som ligamestere pleier å beseire. Hvis Chelsea slår West Ham i morgen, overtar London-laget serieledelsen.