Svindal: – Nesten et fall

Svindal: – Nesten et fall
Svindal: – Nesten et fall

<pVerdenscupleder Aksel Lund Svindal gjorde en stor feil midtveis i finalen av storslalåmrennet i Val-d’Isère lørdag og endte på fjerdeplass. Carlo Janka vant.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindal lå på annenplass etter første omgang, og åpnet sterkt i finalen også. Men midtveis i traseen gjorde han en feil. Nordmannen så ut til å kjøre ut, men reddet seg inn. Han tapte mye på det. Pallplassen røk med to hundredeler.

Les også: - Blir lurt av Svindal

– Det var veldig, veldig vanskelig å kjøre i annen omgang. Men det er det ikke noe å gjøre med. Det var en kjempefeil i det vanskeligste partiet, sa Svindal til NTB.

– Det var nesten som et fall, men jeg reddet meg jo inn, la han til.

Overraskende seier

Carlo Janka kjørte inn til en overraskende seier. Han seiret med 2.22,73, og var 46 hundredeler foran Svindal. Massimiliano Blardone ble toer, mens Gauthier De Tessieres kapret tredjeplassen, to hundredeler foran Svindal.

– Jeg er fornøyd med resultatet, men ikke med den feilen jeg gjorde, sa Svindal. Verdenscuplederen har kommet knallsterkt tilbake i år, etter at fjorårssesongen ble ødelagt av et stygt fall.

Så langt i år har han to seirer og en tredjeplass. Søndag venter slalåmrennet i Val-d’Isère. Det blir hans siste sjanse til å komme på pallen i den franske bakken for denne gang.

– Ålreit

Nordmannen ble felt av en innerski og kjørte ut i super-G-delen av superkombinasjonen fredag. Da hadde han så vidt sett traseen gjennom tåkehavet.

I en vanskelig trasé gjorde Svindal en bra første omgang fra startnummer 1.

– Det var en helt ålreit førsteomgang. Det var sikkert en fordel å ha tidlig startnummer her i dag. Jeg kjørt en brukbar runde, sa Svindal til NTB før finalen.

Flere av alpint-sirkusets store sluggere gjorde store feil eller kjørte ut lørdag. Benjamin Raich kjørte ut, mens Didier Cuche, Jan Kucera, Daniel Albrecht og flere havnet langt bak på grunn av feil.

Kjetil Jansrud åpnet sterkt, men fikk en rotasjon og falt ut av rennet i første omgang.

Etter rennene i Val-d’Isère reiser alpinistene videre til tre renn i Val Gardena og Alta Badia før det er tid for juleferie. (©NTB)