Sterk Bjørgen-avslutning

Marit Bjørgen under dagens renn i Davos. Foto: Scanpix.
Marit Bjørgen under dagens renn i Davos. Foto: Scanpix.

<pMarit Bjørgen dundret til på sisterunden og avanserte til tredjeplass på 10 kilometer klassisk i verdenscupen lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alt virker betryggende foran Tour de Ski, sa hun til NTB etter rennet. Hun reiser hjem til trening og juleferie i Oslo og Trøndelag etter gode førjulsrenn.

– Kroppen var dau, og jeg våknet først halvveis i løpet. Hadde jeg hatt råskapen i meg, hadde jeg åpnet langt hardere. Men da kunne jeg ha stivnet i høyden, sa hun etter sesongens tredje plassering på seierspallen.

Hun mangler den gjeveste plasseringen. Den kan komme i Tour de Ski hvor hun brøt på grunn av sykdom for ett år siden.

Suverene finner

– Målet der er plasseringer på seierspallen, sa Bjørgen, som har holdt tilbake på toppformen. Det gjorde hun ikke for ett år siden. Det var trolig årsaken til all sykdom som ødela mye av sesongen.

– Kroppen er da mer mottakelig for sykdom, sa hun. Lørdag kunne ikke de norske langrennsjentene tukte gode finner.

Virpi Kuitunen var nok en gang suveren i Davos hvor hun tok sin fjerde seier. Verdenscupleder Aino Kaisa Saarinen ble slått med 18 sekunder på 10-kilometeren.

Blir bedre

– For å vinne i Davos må du gå hardt hele veien uten å stivne. I lavlandet er det mulig å disponere løpet på en måte, sa hun på pressekonferansen etter seiersløpet.

– Jeg skal bli bedre til VM i februar, slo hun også fast. I Davos skal hun trene fram til jul.

– Jeg trives godt i Davos-løypene og treningsforholdene er dårlige hjemme. Der feirer jeg kun julaften før Tour de Ski, sa hun.

I den konkurransen blir hun og Saarinen leie nøtter for Bjørgen og Kristin Størmer Steira. Fjorårsvinner Charlotte Kalla sliter for tiden. I Davos endte hun på 24. plass, slått av verdenscupdebutant Astrid Øyre Slind med 2,4 sekunder. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus