Branngården eies av Thon

Branngården eies av Thon
Branngården eies av Thon

<pBygningen som ble herjet av brann natt til lørdag eies og leies ut av Olav Thon Gruppen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdelingsleder for utleie, Torill Larsen, sier til NTB at det lørdag formiddag vil bli etablert en beredskapsgruppe som skal ta seg av de mange som brått er blitt uten bolig.

Hun sier det foreløpig er uklart hvordan oppgaven skal gripes an. Larsen kan foreløpig ikke gi informasjon om hvor mange som bodde i bygningen, men Olav Thon Gruppen regner med å kunne komme med ytterligere informasjon når beredskapsgruppen har fått oversikt over situasjonen.

Ifølge adresselisten i Gule Sider har i alt 49 personer Urtegata 31 som sin adresse. Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som kan ha oppholdt seg i bygningen da brannen brøt ut eller hvor mange av leieboerne som ikke var hjemme.

Urtegata 31 var i sin tid et nonnekloster i forbindelse med den katolske kirken på Grønland. Olav Thon ervervet eiendommen for om lag 25 år siden og oppgraderte den til utleieboliger.

Det har vært studenthybler i bygningen, men den har også fungert som asylmottak.

Bygningen har mange små rom med hver sin dør mot en lang gang. I hver etasje er det ved enden av gangen en stor leilighet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus