Bettie Page er død

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pEt av 50-tallets mest berømte sexsymboler døde natt til fredag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bettie Page ble lagt inn på sykehus forrige måned på grunn av lungebetennelse. Forrige uke fikk hun et hjerteinfarkt, og hun kom aldri til bevissthet etter dette. Natt til fredag døde hun på sykehuset i Los Angeles.

Pages sexy og utfordrende positurer ga henne kultstatus i USA, og hun var en av de første til å posere for Playboy. Flere vil hevde at hun var med på å rydde vei for den seksuelle revolusjonen på 60-tallet.

- Hun var en fantastisk kvinne, et ikon innen popkulturen, som påvirket hvordan samfunnet så på både seksualiteten og mote, skal Playboys grunnlegger, Hugh Hefner ha sagt ifølge BBC.

Bettie Page ble født i Nashville i Tennessee i 1923. Karrièren hennes tok av etter at en amatørfotograf i New York tok bilder av henne i 1950.

Selv om hun fikk mye kritikk i enkelte miljøer for hvordan hun poserte på bildene, har hun aldri angret på karrièrevalget.

- Jeg synes aldri bildene var noe å skamme seg over. Jeg følte at det var normalt. Dessuten var det en mye bedre jobb enn å hamre løs på en skrivemaskin åtte timer om dagen, som blir kjedelig i lengden, sa Page til Playboy i 1998.

Page forsvant fra rampelyset i slutten av 50-tallet. Da slet hun blant annet med psykisk sykdom.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus