Over 900 er registrert i nytt DNA-register

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDNA-profilene til over 900 mistenkte er lagret i det nye registeret over personer som etterforskes for forbrytelser, viser tall fra Politidirektoratet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Tre måneder med den nye DNA-reformen har ført til sterk økning i registrering av DNA-profiler fra mistenkte kriminelle, ifølge tallene fra Politidirektoratet.

– Vi har per i dag registrert i overkant av 900 DNA-profiler i det nye etterforskningsregisteret. Registeret ble opprettet ved innføring av DNA-reformen 1. september. Vi regner med at antall DNA-profiler vil runde 1.000 ved utgangen av desember, sier politiinspektør Erik Liaklev i Politidirektoratet til Dagsavisen.

Reformen gir politiet hjemmel til å innhente og å registrere DNA fra personer som er mistenkt eller siktet for å ha begått forbrytelser som kan medføre fengselsstraff. Tidligere kunne politiet gjøre dette kun i forbindelse med personer som var siktet for alvorlig kriminalitet som drap, voldtekt og grove ran.

Justisminister Knut Storberget (Ap), som har vært en pådriver bak reformen, sier han er positivt overrasket over tallene fra Politidirektoratet. (©NTB)