- Ikke i nærheten av Aamodt og Kjus

- Ikke i nærheten av Aamodt og Kjus
- Ikke i nærheten av Aamodt og Kjus

<pAksel Lund Svindal er tilbake i alpinsirkuset og det med bravur. Men våre tidligere alpinsjef, Atle Skårdal, mener Svindal ikke er på Aamodt og Kjus nivå. - Jeg er imponert, men det er langt frem til de gutta, sier han til ABC Nyheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal har på de tre siste konkurransene bekledd pallen hver gang. To seire og en tredjeplass ble fasiten etter at World Cup-sirkuset var i Beaver Creek (USA) og Lake Louise (CAN).

Eks norsk alpinsjef, Atle Skårdal, er imponert over Aksel Lund Svindal, men mener han har et stykke opp til Aamodt og Kjus. (Foto: Scanpix)Eks norsk alpinsjef, Atle Skårdal, er imponert over Aksel Lund Svindal, men mener han har et stykke opp til Aamodt og Kjus. (Foto: Scanpix)

Norges tidligere alpinsjef, og utfor-ikon, Atle Skårdal, er mektig imponert over måten Svindal har kommet tilbake på.

- Det meste er vel sagt om comebacket til Aksel. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er mektig imponert over måten har returnert på, sier nåværende rennsjef for kvinnenes World Cup til ABC Nyheter.

Men tross suksessen til Svindal mener Skårdal at han ennå ikke kan sammenlignes med andre meritterte norske alpinister.

- Aksel er på mange måter en komplett skiløper, men han har fortsatt et stykke opp til det nivået vi husker Kjetil Andre Aamodt og Lasse Kjus var på.

- Han kan klare å komme opp på samme nivå, men foreløpig er han ikke i nærheten. Det litt for tidlig, fortsetter telemarkingen.

Val d´Isere

Alpineliten fortsetter nå jakten på verdifulle World Cup-poeng i Europa. Denne helgen er løperne på plass i franske Val d´Isere hvor kombinasjon, super-G, storslalåm og slalåm står på programmet.

Skårdal ser ingen grunn til at Aksel Lund Svindal ikke skal kunne hevde seg også der.

- Han er en rå skiløper og har en ekstrem mental kapasitet. Det viste han ved å banke ned «Birds of Prey» med bare én treningsomgang bak seg. Flere av treningsomgangene ble avlyst, og med tanke på det stygge fallet der i fjor, så var det en kjempeprestasjon å gi full gass hele veien - og i tillegg vinne.

- Det viser at han kan være med uansett hvilke forhold et er snakk om. Han har store muligheter også denne helgen, fortsetter Skårdal.

- Elsker Atle

Lasse Kjus sier det blir vanskelig å si at Svindal ikke kan bli av samme kaliber som «Knoll og Tott» en gang var. Svindals prestasjoner så langt i karrièren taler sitt eget språk mener vår tidligere toppalpinist.

Kjuser´n ler høyt da han blir konfrontert med Skårdals uttalelser.

- Du vet, jeg har alltid likt han Atle, sier en lattermild Kjus til ABC Nyheter.

Men han blir alvorlig da han blir bedt om å beskriver vår for tiden i særklasse mest internasjonalt kjente vinteridrettsutøver.

- Han har to WC- seire og mesterskap i beltet, det sier sitt. Han har de kvalitetene som skal til å lykkes maksimalt. Det er svært få løpere i dag som matcher Aksels maksnivå. Ikke mange utover Bode Miller kan tukte Aksel de dagene han kjører på sitt beste, fortsetter Kjus.

Sliter på is

Kjus vant i løpet av karrièren 15 mesterskapsmedaljer, hvorav tre var av edleste valør. Han står også bokført med to seire i den totale verdenscupen.

Kjus, som blir 38 år i januar, er spent på helgens konkurranser i de franske alper. Ifølge ham må løperne tilpasse seg helt nye forhold.

- Overgangen fra Nord-Amerika til Europa er vanskelig. Det er en helt annen type snø og løperne må omstille seg. Det kan gjøre utslag i forhold til hva som ble resultatene i USA og Canada. Man kan nesten si at World Cupen starter på nytt.

- Det skal bli spennende å se om hva det vil ha å si for Aksel sin del, fortsetter Kjus.

Dagens renn er superkombinasjonen som egentlig skulle vært avviklet i Beaver Creek. På grunn av dårlige forhold ble den delen avlyst.

Kjus mener Aksel Lund Svindals kanskje største problem er at han ikke alltid er helt til å stole på når løypene blir harde.

- Aksel er en strålende alpinist, men ut i fra det jeg har sett så langt så har han noen problemer når det blir veldig isete. Men fordelen han har denne helgen er at denne traseen passer ham godt. Det skal bli veldig artig å se om han klarer å følge opp den sterke innsatsen fra sist, sier Kjus.

I dagens kombinasjon har Aksel Lund Svindal startnummer 21. På nummert bak kommer nordmannens kanskje størst utfordrer til seieren, amerikanske Bode Miller.

I tillegg til Svindal stiller også nordmennene Lars Elton Myhre og Kjetil Jansrud på startstreken, med henholdsvis startnummer 28 og 64.

Aksel Lund Svindal (midten) kjører styggfort i alpinsirkuset, men har fortsatt et stykke opp til to av verdens desiderte beste alpinister gjennom tidene, Kjetil Andre Aamodt (t.v.), og Lasse Kjus (t.h.).Aksel Lund Svindal (midten) kjører styggfort i alpinsirkuset, men har fortsatt et stykke opp til to av verdens desiderte beste alpinister gjennom tidene, Kjetil Andre Aamodt (t.v.), og Lasse Kjus (t.h.).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus