Tok taxi 45 mil – hadde ikke penger

<pEn 61 år gammel mann tok taxi fra Lunner i Oppland til Bakkegata i Trondheim, uten å ha penger til å betale drosjeregningen på over 10.000 kroner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

61-åringen satte seg i drosjen i Lunner tirsdag ettermiddag, og etter en kjøretur på 447 kilometer var han framme i Trondheim ved midnatt.

Men da mannen skulle gjøre opp for seg, støtte drosjesjåføren på et problem: Mannen hadde nemlig ikke penger til å betale regningen på over 10.000 kroner.

– Jeg må si det er litt merkelig at taxisjåføren ikke har sjekket mannens betalingsevne før han tok fatt på en slik tur, sier krimvaktleder Berit Wibe Hilmarsen ved Trondheims-politiet til adressa.no.

Taxisjåføren ringte politiet da han skjønte at kunden ikke ville betale for langturen, men er ikke sikker på om han skal anmelde saken.

– Han så ut som en ærlig kar. Jeg vet ikke om jeg får betalt. Han har fortalt at han ikke har penger akkurat nå, sier taxisjåføren.

– Det kan se ut som om de pengene er tapt, sier han.

61-åringen kom ifølge sjåføren kjørende i en Oslo-taxi til Lunner. Oslo-taxien fikk betalt.

– Han betalte med kort i den taxien, så jeg regnet med at det gikk greit hos meg også, sier han.

Berit Wibe Hilmarsen karakteriserer saken som «nesten litt komisk» og kommer med følgende oppfordring til landets taxisjåfører:

– Jeg vil anbefale alle taxisjåfører som skal legge ut på lange turer til å sjekke betalingen på forhånd. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus