Etseskader etter Plumbo i trusa

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn 21 år gammel Gjøvik-mann er operert etter at en kamerat helte Plumbo i trusa hans etter at han sovnet på en fest.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Plumbo er sterkt etsende væske som brukes til å løse opp fett, hår og matrester i tilstoppede avløpsrør.

21-åringen er innlagt på Haukeland sykehus i Bergen med store etseskader i underlivet, skriver VG.

– Episoden skjedde natt til søndag, da en gjeng ungdommer var samlet til nachspiel etter en kveld på byen. 21-åringen sovnet, og en bekjent skal ha blandet en cocktail av Plumbo og husholdningskjemikalier og tømt i buksen hans, opplyser politiadvokat Mina Kristin Rød.

Mannen er operert og tilstanden hans skal være stabil, og skadene betegnes nå som lettere, opplyser Helse Bergen til NTB.

Bekjent siktet

En mann i begynnelsen av tjueårene er siktet i saken. Han er pågrepet, avhørt og løslatt. Han har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld.

– Han har forklart at han ikke skjønte hvor farlig det han gjorde var, og at det ikke var innenfor hans tankerekke at 21-åringen kunne bli skadet, forteller Rød til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er siktet for legemsfornærmelse med skadefølge under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Siktelsen kan bli endret. Det avgjørende er om skadene ligger innenfor hans forsett eller ikke, sier Rød.

Avhører vitner

Politiet jobber nå med å kartlegge hva som var forløpet til hendelsen, og hvilken rolle de andre personene som var til stede i leiligheten hadde.

– Så langt har vi ingen opplysninger om at noen andre skal ha medvirket til det som skjedde. Vi vet heller ikke om andre visste om at det skulle skje, sier Rød.

Politiet i Vestoppland har bedt om bistand fra politiet i Hordaland for å ta forklaring fra 21-åringen, når han er i stand til det. (©NTB)