Mot hard vinter for pandaene i Kina

Mange kinesiske pandaer er utsatt etter at jordskjelv rammet områdene de lever i. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Mange kinesiske pandaer er utsatt etter at jordskjelv rammet områdene de lever i. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

<pDet går mot en hard vinter for pandaene i Kina. Mange pandaer i de jordskjelvrammede områdene i Sichuan-provinsen sørvest i landet risikerer å sulte i hjel, melder kinesiske medier.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shanghai (NTB-AFP): Ved det kjente avlssenteret for pandaer i Wolong er en panda allerede død. Andre sentra som tar seg av de utryddingstruede dyrene har meldt om lignende tilfeller, skrev avisen Shanghai Morning Post torsdag.

– Pandaene står overfor en svært vanskelig vinter, fordi jordskjelvet i mai ødela store deler av leveområdene deres, sier Wolong-senterets leder Zhang Hemin. Jordskjelvet 12. mai ble målt til 8,0 på Richter-skalaen og kostet rundt 70.000 menneskeliv.

Wolong-senteret ligger nær episenteret for dette katastrofeskjelvet, og kinesiske myndigheter har vurdert å flytte det. – Vi kan ikke utelukke at ville pandaer også blir syke eller dø i løpet av vinteren, tilføyer Zhang.

Han forteller at pandaene i regionen virker nervøse og ser ut til å frykte etterskjelv eller et nytt stort jordskjelv. Forskere anslår tallet på ville pandaer i den jordskjelvrammede regionen til rundt 1.400, det vil si nesten 90 prosent av det samlede antallet i hele Kina. (©NTB)