Forbrukerrådet krever rentekutt i Lånekassen

<pForbrukerrådet mener Statens lånekasse bør innkalle til hastemøte for å sette ned renten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Lånekassen setter opp den flytende renten fra 1. januar til 6,8 prosent, mens de fleste andre bankene her i landet har innført flere rentekutt. Tidligere har både AUF og Akademikerne protestert mot Lånekassens varslede renteheving. Nå kaster Forbrukerrådet seg på protestbølgen.

– Når renten går ned alle andre plasser, blir det veldig rart at renten hos Lånekassen går opp. Vi ønsker at Lånekassen tar et ekstraordinært rentemøte. Pengemarkedsrenten går ned, og det greier kanskje også Lånekassen å gjøre en viss fortjeneste på, sier underdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet til NRK.

Lånekassens rente er markedsstyrt og fastsettes på etterskudd. Renten ligger til enhver tid på det nivået som Lånekassen har fastsatt tre måneder i forveien. Denne måten å regulere renten på er noe politikerne bør se på, mener Forbrukerrådet.

Forskningsminister Tora Aasland er ansvarlig for Lånekassens regelverk, og hun vil ikke løfte en finger.

– Jeg ser ingen grunn til å gjøre noe med den måten renten fastsettes på. Dersom det blir en generell nedgang i renten, og det ser det jo ut til, så kommer jo også Lånekassens rente til å følge denne, sier Aasland. (©NTB)


Mer om Lån og Renter finner du på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus