Forbrukerrådet krever rentekutt i Lånekassen

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pForbrukerrådet mener Statens lånekasse bør innkalle til hastemøte for å sette ned renten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Lånekassen setter opp den flytende renten fra 1. januar til 6,8 prosent, mens de fleste andre bankene her i landet har innført flere rentekutt. Tidligere har både AUF og Akademikerne protestert mot Lånekassens varslede renteheving. Nå kaster Forbrukerrådet seg på protestbølgen.

– Når renten går ned alle andre plasser, blir det veldig rart at renten hos Lånekassen går opp. Vi ønsker at Lånekassen tar et ekstraordinært rentemøte. Pengemarkedsrenten går ned, og det greier kanskje også Lånekassen å gjøre en viss fortjeneste på, sier underdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet til NRK.

Lånekassens rente er markedsstyrt og fastsettes på etterskudd. Renten ligger til enhver tid på det nivået som Lånekassen har fastsatt tre måneder i forveien. Denne måten å regulere renten på er noe politikerne bør se på, mener Forbrukerrådet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskningsminister Tora Aasland er ansvarlig for Lånekassens regelverk, og hun vil ikke løfte en finger.

– Jeg ser ingen grunn til å gjøre noe med den måten renten fastsettes på. Dersom det blir en generell nedgang i renten, og det ser det jo ut til, så kommer jo også Lånekassens rente til å følge denne, sier Aasland. (©NTB)


Mer om Lån og Renter finner du på Startsiden