Ny biskop på plass i Stavanger i juni 2009

AVSKJED: Kultur- og kirkeminister  Trond Giske kommenterer onsdag ettermiddag meldingen om at biskop Ernst Baasland søker avskjed som biskop i Stavanger fra 15. juni neste år. Foto: Knut Falch / SCANPIX
AVSKJED: Kultur- og kirkeminister Trond Giske kommenterer onsdag ettermiddag meldingen om at biskop Ernst Baasland søker avskjed som biskop i Stavanger fra 15. juni neste år. Foto: Knut Falch / SCANPIX

<pKort etter at biskop Ernst Baasland har holdt sin avskjedsgudstjeneste i Stavanger domkirke i juni neste år, vil regjeringen utnevne en ny biskop i Stavanger bispedømme.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB-Einar Olsen): Kulturminister Trond Giske opplyste på en pressekonferanse onsdag at bispedømmerådet vil starte arbeidet med å finne egnede kandidater kort tid etter nyttår. Deretter vil prosessen gå sin gang med innstillinger fra lokale og sentrale kirkelige myndigheter inntil regjeringen treffer det endelige valg.

Baasland selv vil fortsette sin permisjon fram til april da han gjeninntrer i embetet som biskop. På spørsmål sier Giske at han regner med at Baaslands avskjed vil foregå på ordinær måte med besøk i alle prostiene i bispedømmet og deretter den vanlige avskjedsgudstjenesten.

Les også: Baasland søker avskjed

Får ros

Kulturministeren ga Baasland sterk anerkjennelse for hans elleve år som biskop i Stavanger. Giske mener Baasland har gjort en stor innsats i sitt bispedømme og beklaget at forhold utenfor hans embetsgjerning hadde utviklet seg slik at Baasland selv fant å måtte søke avskjed.

På direkte spørsmål om biskopen var blitt bedt om å trekke seg, sa Giske at det var Baaslands eget valg.

– Departementet er biskopens arbeidsgiver, og vi har etter beste evne fungert som en god arbeidsgiver i den vanskelige perioden biskop Baasland har vært igjennom, sa Giske.

Fornøyd med utnevnelsene

Giske sa det hadde vært uvanlig mange utnevnelser av nye biskoper i hans periode i departementet, og at alle valgene hadde vist seg å være gode valg.

Kulturministeren regnet med at det ville bli et godt valg også i Stavanger. Baasland fyller 64 år i april neste år. Det er ikke gjort noen avtale om hva han skal gjøre fra juni neste år, men Giske regnet med at departementet kunne gjøre nytte av hans betydelige teologiske kunnskaper. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus