Oslo Live vil betale Hove-gjeld

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pQuart truer med å slå Hove konkurs. Nå stepper en tredje festival inn og tilbyr seg å hjelpe Hovefestivalen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Live gikk onsdag ut med et tilbud om å betale hele gjelda Quart har utestående hos Hovefestivalen. Det er ikke et stort beløp, men kan likevel bidra til at Hove går over ende, i og med at erkerivalen fra Kristiansand nekter å bli med på en akkordløsning som de aller fleste av de andre kreditorene har godtatt.

Hovefestivalen skylder Quart 16.300 kroner. En akkordløsning vil bety en utbetaling på 10.595 kroner. Beløpet stammer blant annet fra lån av et par skillevegger.

16.300 kroner

«Vi har vært i kontakt med Hovefestivalen og bedt om å få overta kravet fra Quart-festivalen. Vi har tidligere diskutert muligheten for samarbeid på booking og eksterne arrangementer, og vil gjerne benytte anledningen til å vise vår støtte. Vi i Oslo Live ønsker derfor å ta på oss regningen Quart har sendt til Hove», skriver Oslo Live i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Hvis det stemmer, som Quart-festivalen sier, at det er en eller to Hove-leverandører til som har takket nei til akkorden, vil vi forsøke å hjelpe dem også dersom summen ikke er for høy», heter det blant annet i meldingen.

Begjært konkurs

Løsningen forutsetter imidlertid at de andre kreditorene godtar at Quart-festivalen får sitt utestående tilbakebetalt i sin helhet, selv om de selv får sitt i henhold til akkordavtalen. Den innebærer at deltakerne må tåle et tap på 35 prosent.

Mandag ble Hovefestivalen begjært konkurs av Skatt Sør. Ifølge festivalsjef Morten Sandberg blir begjæringen trukket hvis skattemyndighetene får betalt innen 16. desember. (©NTB)