Eggen tilbake til RBK

Nils Arne Eggen. Foto: Scanpix.
Nils Arne Eggen. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNils Arne Eggen (67) får igjen en sentral rolle i RBK. Trolig som rådgiver og spillerutvikler.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Trønder-Avisa vil samarbeidet mellom Eggen og RBK starte på nyåret.

– Du kaller det spillerutvikler. Et eksakt navn på rollen har vi ikke, men Nils Arne skal bidra inn mot 2. og 3. divisjonslaget vårt og både spillere og trenere, sier Erik Hoftun, sportslig leder i Rosenborg, til avisen.

Eggen får også en sentral rolle i eksterne tiltak i distriktet, deriblant de såkalte RBK Impuls-samlingene.

Ikke A-laget

Men gammeltreneren i RBK får ikke noe formelt ansvar inn mot A-laget.

- Nei. Når det gjelder A-laget, er støtteapparatet på plass, understreker Hoftun.

Samtidig legger han ikke skjul på at han er glad for «Godfot»-teoriens opphavsmann igjen vil inngå et formelt samarbeid med klubben.

– Nils er en utrolig ressurs, og vi er veldig glade for at han vil være med og bidra. Han er fotballfaglig veldig dyktig, har et stort engasjement og er en inspirator og motivator. Jeg både håper og tror at han vil veilede og gi nyttig input til de mindre erfarne trenerne i vårt system, sier Hoftun til Trønder-Avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For tidlig

Hovedpersonen selv har imidlertid ikke så mye han vil si.

- Det er for tidlig å snakke om dette nå. Jeg vil ikke kommentere saken så lenge den bare er på tenkestadiet, sier Nils Arne Eggen til Trønder-Avisa.

Eggen var trener for Rosenborg i klubbens storhetstid, først i perioden 1988-1997, så fra 1999-2002. Med sin offensive fotballfilosofi forvandlet orkdalingen Rosenborg fra en middelmådighet til en fryktet klubb i Europa.

Rosenborgs elleve seriemesterskap på rad, samt en rekke gode og overraskende resultater i Champions League, vil alltid bli forbundet med Nils Arne Eggen.

Mentorrolle

Nils Arne Eggen har også tidligere hatt en mentorrolle i Rosenborg.
I november 2004 ble orkdalingen ansatt som rådgiver, en stilling han valgte å forlate midtveis i 2005-sesongen da det ifølge han selv «ikke hadde fungert tilfredsstillende».

Han fortsatte imidlertid som samtalepartner i en mer tilbaketrukket rolle. 29. mars 2006 annonserte han imidlertid at han brøt det formelle forholdet med klubben.
Nå er han tilbake.