Eagles til Bergen

Eagles kommer til Bergen i juni. Foto: universal Music Group
Eagles kommer til Bergen i juni. Foto: universal Music Group

<pØrnene lander på Koengen ved Bergenhus Festning mandag 1. juni 2009.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byen mellom de syv fjell er i ferd med å etablere seg som en konsertmetropol i norsk målestokk. Ikke før nyheten om at Coldplay kommer til Bergen 19. august neste år, annonserer Live Nation i samarbeid med Bergen Live at veteranene Eagles entrer scenen på Koengen ved Bergenhus Festning mandag 1. juni 2009.

Vestlandets hovedarena

På samme arena spiller Depeche Mode en måned senere, nærmere bestemt torsdag 2. juli, og Coldplay onsdag 19. august. I løpet av de siste årene har flere av verdens største band spilt på samme arena, inkludert størrelser som Kiss, Rolling Stones, Neil Young, R.E.M. og Metallica.

Glenn Frey og Don Henley skal gjøre dette sammen med resten av bandet i Bergen til sommeren. Foto: Universal Music GroupGlenn Frey og Don Henley skal gjøre dette sammen med resten av bandet i Bergen til sommeren. Foto: Universal Music Group

Når ørnene lander i vestlandshovedstaden kommer de for å gjøre sin eneste konsert i Norge i 2009. Dette California-bandet har en lang fartstid, selv om de brukte hele 27 år mellom sine to siste studioalbum. Etter «The Long Run» kom i 1979 dukket comeback-platen «Long Road Out Of Eden» omsider opp for et drøyt år tilbake.

Eagles har et arsenal av hitlåter bak seg, hvor hovedvekten av landeplagene deres kom på 1970-tallet. Blant dem finner vi «Hotel California», «Take It Easy», «Desperado», «New Kid In Town», «One Of These Nights», «Heartache Tonight» og «Tequila Sunrise».

Blant verdens mestselgende

Bandets samleplate «Their Greatest Hits (1971-1975)» er iflølge Wikipedia tidenes nest mest solgte album på verdensbasis (sammen med AC/DCs «Back In Black» og soundtracket til filmen «The Bodyguard») med over 42 millioner solgte enheter. Også suksessalbumet «Hotel California» fra 1976 er blant tidenes mest solgte album.

Ifølge egne uttalelser har Eagles aldri vært oppløst, de har bare tatt seg noen lange pauser. I perioden som har gått mellom utgivelsene av deres to siste studioalbum, kom de tilbake for å spille live på midten av 90-tallet, noe som resulterte i konsertalbumet «Hell Freezes Over» i 1994.

Det ordinære salget av billetter til Eagles' konsert i Bergen starter førstkommende fredag. Besøk Live Nations nettsider for ytterligere informasjon.Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus