Melder seg ut av Forleggerforeningen

<pForlagene Bazar og Pantagruel melder seg ut av Forleggerforeningen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlagene, som er blant de mindre i norsk bokbransje, melder seg ut av Den Norske Forleggerforening fordi de mener de store forlagene har for mye makt og tar ut stadig større del av fortjenesten i bokhandlene.

De tre store forlagene Gyldendal, Aschehoug og Cappelen Damm eier 70 prosent av bokhandlerkjedene, 90 prosent av nettbokhandlene og 100 prosent av distribusjon og bokklubber.

- Små forlag betaler regningen for de store. De tre store forlagene bruker sin makt til å holde andre aktører utenfor, og tar størstedelen av fortjenesten fra sine konkurrenter, sier Bazar-forlegger Øyvind Hagen til Aftenposten.

Han og Alexander Elgurén som driver forlaget Pantagruel har meldt seg ut av Forleggerforeningen. De utmeldte mener blant annet at fortjenesten er flyttet fra forfatter og forlag til bokhandel og distribusjon, og at bokhandlene tar ut stadig større del av fortjenesten av boksalget. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus