Blir dette verdens nye hovedstad for sport?

Slik skal Dubai Sports City bli - om to år.
Slik skal Dubai Sports City bli - om to år.

<pHer bygges verdens første integrerte, rendyrkede idrettsby. Den ligger naturligvis i Dubai.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet viser et utsnitt fra Dubai Sports City.Bildet viser et utsnitt fra Dubai Sports City.

Foreløpig er mesteparten av de 55 millioner kvadratmeterne som skal utgjøre anlegget - nettopp en anleggsplass. Men i løpet av par år skal Dubai Sports City i De Forente Arabiske Emirater framstå i alle sin prakt.

- Den er tenkt som en verdenshovedstad for sport. Og det blir den sikkert, mener Philip Hendersen.

Briten er intervjuet av Dagens Nyheter, og han er manager for The Els Club - det eneste prosjektet som foreløpig er ferdig i Dubai Sports City. Golfbanen er tegnet av den sørafrikanske golfstjernen Ernie Els, og sies å være i klasse med Emirates GC, også i Dubai.

Les også: Slik skal Dubai erobre verden

Når anlegget står ferdig i 2010-2011- på et område som er like stort som Hyde Park i London - skal det blant annet inneholde følgende sportsfasiliteter:

 • * En arena for fotball, friidrett og rugby med plass til 60.000 tilskuere.

 • * En cricketarena for 25.000 tilskuere, som nesten står klar.

 • * En innendørsarena for 10.000 tilskuere der det kan spilles basket, håndball, ishockey og volleyball.

 • * En landhockeyhall med plass til 10.000 tilskuere.

 • * Et svømmebasseng med olympiske mål.

 • * Treningsstudio, boliger og lokaler for blant annet medisinsk ekspertise, sportsakademier og internsjonale idrettsforbund.

 • Philip Henderson forteller til Dagens Nyheter at det også er klart at Manchester United skal åpne et fotballakademi i byen for unge talenter. Også tennistreneren David Lloyd og golftreneren Claude Harmon skal starte akademier på området.


(Artikkelen fortsetter under bildet)

 • Slik blir cricket-stadion i Dubai Sports City seende ut.Slik blir cricket-stadion i Dubai Sports City seende ut.

  Det internasjonale cricketforbundet - som får en kjempestadion i Dubai Sports City - har allerede hatt tilhold i Dubai i tre år. Det er også klart at Pakistan, en av verdens ledende cricketnasjoner, skal spille sine hjemmekamper her fra 2009. Det får de 70 millioner for over en treårsperiode.
 • Merker ikke krisen

 • Så kan man spørre seg - i disse finanskriser - hvordan det er mulig å bygge et slikt anlegg, som får en sluttsum på ca. fire milliarder dollar. Det henger nok først og fremst sammen med at det bak idrettsbyen står tre rike arabiske forretningsmenn. Som ikke synes å ha blitt påvirket i særlig grad av det som har skjedd på børsene i Europa og USA.

 • Philip Henderson sier dette til Dagens Nyheter: - Også i Dubai merkes den økonomiske nedgangen. Spesielt innen hotell- og forretningslivet. Men ikke i Dubai Sports City. Der har vi ikke merket noe til krisen.

 • Inngangen til Dubai Sports City er for øvrig to tvillingtårn på i alt 44 etasjer. Målsettingen er 15 millioner besøkende allerede i 2010. Og skulle man for eksempel være både cricket, fotball, golf - og motorsportinteressert, ja så ligger motorstadion Dubai Autodrome nærmest vegg i vegg.

 • Men det stopper ikke der. I tillegg til det som er nevnt blir det på området også et internasjonalt hockeyakademi, et stort internasjonalt sportsmedisinsk og rehabiliteringssenter. Samt hoteller, countryklubb, kjøpesentre, skoler og masse butikker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus