Utvidet siktelsen mot DnB NOR

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR. Foto: Scanpix </span>
Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR. Foto: Scanpix

<pØkokrim har utvidet siktelsen mot DnB NOR til også å omfatte brudd på kravet om å føre innsidelister.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye punktet kommer i tillegg til siktelsen om mangelfulle interne rutiner, skriver Dagens Næringsliv.

Det er informasjonen om regjeringens redningspakke for bankene, som ble presentert 12. oktober, som danner grunnlaget for siktelsen mot DnB NOR. Økokrim mener bankkonsernet ikke har ført tilstrekkelig liste over personer som hadde informasjon om innholdet i redningspakken i perioden før den ble presentert. DNB NOR mistenkes i tillegg for mangelfulle rutiner knyttet til innsideinformasjon. I tillegg er to ansatte siktet for brudd på verdipapirhandelloven.

Partene møttes tirsdag i Oslo tingrett, der DNB NOR ba retten begrense Økokrims tilgang til datamaterialet. DnB NOR mener beslaget Økokrim har gjort er helt ute av alle proporsjoner i forhold til den pågående innsidesaken. Økokrim har blant annet sikret seg kopi av server med e-poster og dokumenter tilbake til 1995.

Økokrims begrunnelse er at den ønsker å studere bankkonsernets handlingsmønster flere år tilbake i tid. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus