Pakistan vil ikke utlevere mistenkte til India

UTLEVERER IKKE: Men Pakistan ønsker fred, sa utenriksminister Shah Mehmood Qureshi tirsdag. (Foto: Scanpix)
UTLEVERER IKKE: Men Pakistan ønsker fred, sa utenriksminister Shah Mehmood Qureshi tirsdag. (Foto: Scanpix)

<pPakistan vil ikke utlevere mistenkte for terrorangrepet i Mumbai til India, selv om Pakistan ønsker fred, sa utenriksminister Shah Mehmood Qureshi tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Qureshi gjorde det klart at Pakistan selv vil rettsforfølge dem som blir arrestert, mistenkt for å ha stått bak det blodige angrepet. Blant annet er mannen som mistenkes for å ha planlagt angrepet, pågrepet.

Tirsdag offentliggjorde India navnene på de ni islamistene som ble drept i angrepet. Åtte av mennene ble også presentert med bilde.

Sjefetterforsker Rakesh Maria la også til opplysninger om hvor i Pakistan indisk politi tror angriperne stammer fra.

Utenriksminister Qureshi understreket på sin side at Pakistan ønsker fred med India, men at landet står klart til å forsvare seg om naboen skulle angripe.

– Vi vil ha vennskap, vi vil ha fred og vi vil ha stabilitet. Men vårt ønske om fred må ikke oppfattes som pakistansk svakhet, sa han.

Angrepet som ble utført av ti personer fra Pakistan, har ført til økt spenning mellom de to atommaktene i Sør-Asia.

India mener at Lashkar-e-Taiba, som opererer i Kashmir trass i at gruppen har vært forbudt i Pakistan siden 2001, er ansvarlig for blodbadet, og indiske medier har antydet at India kan velge å angripe gruppas baser. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus