Begraver stridsøksen

Damon Albarn (t.h.) og bassist Alex James har funnet tilbake til gitarist Graham Coxon og trommis Dave Rowntree og spiller sammen igjen som Blur til sommeren. Foto: Franka Bruns (AP/Scanpix)
Damon Albarn (t.h.) og bassist Alex James har funnet tilbake til gitarist Graham Coxon og trommis Dave Rowntree og spiller sammen igjen som Blur til sommeren. Foto: Franka Bruns (AP/Scanpix)

<pTil sommeren vil medlemmene i Blur spille sammen igjen for første gang på seks år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James og Dave Rowntree kommer til å spille sammen igjen for første gang siden gitarist Coxon forlot bandet i 2002, melder NME.

I et eksklusivt intervju med bladet forklarer Albarn og Coxton at de har lagt problemene bak seg og ser frem til å spille igjen i 2009. Deres første konsert blir et stort show i Londons store bypark, Hyde Park, fredag 3. juli 2009.

- Ikke poengløse

- Det bare føltes riktig igjen, sier frontmann og vokalist Damon Abarn.

- På en eller annen måte føles det som om det er på tide å gjøre noe sammen igjen. Vi er verken ubrukelige eller poengløse, vi har en grunn til å eksistere, forklarer han i bladets siste papirutgave.

Albarn har de senere årene vært opptatt med andre musikalske prosjekter, blant annet som en av hovedmennene bak tegneseriebandet Gorillaz. I tillegg har han jobbet både som produsent og musiker i world music-segmentet.

Coxon sier seg enig og prøver å unnskylde at private feider har kommet ut.

- Til opplysning for fans og andre interesserte kan vi si at det skjer ting i kulissene nå, sier han.

Kan bli flere konserter

Det er foreløpig ikke bekreftet fra offentlig hold, men det ryktes at flere konserter med Blur vil settes på plakaten for festivalsesongen 2009. Blant annet gjelder dette en konsert på neste års Glastonbury-festival.

Damon Albarn vil verken bekrefte eller avkrefte ryktene, men lover i intervjuet, som kan leses i sin helhet i ukas papirutgave av NME, at bandet kommer til å annonsere flere konserter etter hvert.

I intervjuet forteller de ellers blant annet om årsakene til bruddet i 2002 og hvorfor de nå har begravd stridsøksen. De avslører også detaljer om hvorfor de bestemte seg for å spille sammen igjen, om hvilke låter publikum kan forvente seg til sommeren og om hvilke fremtidsplaner bandet ellers har.

- Vi kommer i hvert fall til å gjøre noe i London fordi det virker fornuftig, men vi kommer også til å spille i andre deler av landet, understreker Albarn.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus