Fly

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er store prisforskjeller på flyprisene mellom selskapene. Mange nye lavprisselskaper har nå kommet til, og presset prisene nedover på de destinasjonene de flyr på.

Om prisfastsettelsen

Det finnes to typer priser på flybilletter. Dette er «Publiserte priser» og Avtalepriser». Publiserte priser kan selges av alle reisebyråer i verden til samme pris. Forskjellene fremkommer bare av det påslaget som reisebyråene tar. Avtalepriser er som navnet indikerer priser som byrået har forhandlet seg frem til. I disse tilfellene kan et reisebyrå ha et mye bedre tilbud enn et annet.

Innenriks

Det selges bare til Publiserte priser innenriks. Forskjellene fremkommer derfor bare av de forskjellige gebyrene reisebyråene tar. Det er mest sannsynlig at prisen er lavest direkte i det billigste flyselskapet. Siden det ikke er mange flyselskaper som flyr innenlands er det fort gjort å finne prisene på dem. Flertallet av ruter der det er flere enn ett flyselskap er det Norwegian og SAS som konkurrerer.

Utenriks

De billigste billettene til publiserte priser annonseres gjerne lang tid i forveien. Disse billettene må du derfor være tidlig ute for å få tak i. Men du kan også finne avtalepriser hos enkelte reisebyråer. Prisene kan derfor variere mellom flyselskapene, men også mellom reisebyråene på samme flyselskap.

Personvernpolicy