Hareide går av

HVA SKJER?: Fotballforbundet innkaller til pressekonferanse på Ullevaal i dag. Temaet er Åge Hareide. (Foto: Scanpix)
HVA SKJER?: Fotballforbundet innkaller til pressekonferanse på Ullevaal i dag. Temaet er Åge Hareide. (Foto: Scanpix)

<pÅge Hareide går av som landslagstrener. - Fornøyd? Nei, det kan jeg ikke si at jeg er, sa en beveget Hareide under pressekonferansen mandag ettermiddag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åge Hareide opplyste på en pressekonferanse mandag ettermiddag at han trekker seg fra stillingen som trener for A-landslaget i fotball.

- Det er kanskje bedre at noen kan komme inn med friskt blod og se ting litt annerledes, sa han under pressekonferansen på Ullevål stadion.

- Fornøyd? Nei, det kan jeg ikke si at jeg er, svarte han på spørsmål fra salen.

Hareide takket støtteapparatet, NFF og spillerne for samarbeidet.

- Guttene ønsker jeg alt godt. Hvis jeg hadde følt at jeg hadde speed nok så hadde jeg gjort jobben, men jeg føler ikke det, sa han.

- Ujevne prestasjoner

Hareide har brukt de siste månedene til å vurdere sine egen stilling på bakgrunn av de ujevne prestasjonene de to siste årene. Han sier at guttene ikke har prestert tilfredsstillende, men begrunner de ujevne resultatene med tøffe serier.

På spørsmål om Norges muligheter til å komme til neste VM-sluttspill, sa han at det absolutt er potensial i laget til dette.

Likevel tror Hareide at Norge vil være tjent med en ny trener til å lede laget frem mot VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010.

- Fått mye pryl

Hareide har vært under et massivt press den siste tiden på grunn av de svake resultatene til landslaget. A-landslaget står uten seier det siste året og det har vært spekulert i om Hareide vil bli fjernet fra stillingen.

- Jeg har fått mye pryl. Jeg har aldri fått så mye pryl i mitt liv, som jeg har fått fra pressen. Men dere har vært fair, jeg har blitt kritisert for resultatene, fortsatte han.

Usikker på fremtiden

På spørsmål om hva han skal gjøre nå, svarte Hareide at han ikke har noen spesielle planer:

- Jeg skal legge meg sent og sove lenge. Lade batteriene. Jeg kommer nok tilbake, jeg har vært i fotballen siden 1970. Da var jeg 16 år, nå er jeg litt eldre. Jeg har vært med i nesten 40 år, sa han tydelig beveget.

- Det er et langvarig samarbeid som tar slutt nå, sa Sondre Kåfjord, president i Fotballforbundet (NFF).

- Vi har fått meldinger fra Hareide om at han begynner å slite litt med motivasjon. Og vi trenger en landslagssjef som er 100 prosent motivert, sa han.

Svak sesong

2008 er det svakeste fotballåret på siden 1978 resultatmessig sett. Norge står uten en eneste seier i år.

Hareide har kontrakt ut den inneværende VM-perioden. Det vil si til og med sluttspillet i Sør-Afrika dersom Norge skulle ta seg til mesterskapet om vel halvannet år.

Det har blitt spekulert i om enten Trond Sollied eller Ståle Solbakken tar over. Solbakken sier imidlertid til VG Nett at han er uaktuell for jobben.

- Tar oss tid

- Vi vil ta den nødvendige tid for å få en kvalifisert landslagssjef. Vi vil ta oss den nødvendige tid for å få til en langsiktig løsning. På kort sikt vil vi vurdere midlertidige løsninger, sa Karen Espelund generalsekretær i NFF.

Norges Fotballforbund kalte inn til pressekonferanse om situasjonen rundt A-landslagssjefen for menn i Colosseum på Ullevaal stadion kl. 16.15.

Hvem tror du tar over jobben som landslagssjef? Legg inn din kommentar under.

Personvernpolicy