Konstituert departementsråd går av etter aksjehandel

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKonstituert departementsråd Villa Kulilds private investeringer i aksjemarkedet i flere år ble i forrige uke kjent i Olje- og energidepartementet. Søndag gikk hun av.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Kulild eier det private selskapet Kulild Invest sammen med ektemannen Petter Dragesund, som er corporatesjef i Pareto. Selskapet har siden 2005 investert uten at noen av statsrådene har vært klar over virksomheten, skriver Dagens Næringsliv.

Søndag ettermiddag ble det klart at Kulild går av. Kulild var ekspedisjonssjef i Olje- og energidepartementet fram til 5. august. Hun har siden 5. august i år vært konstituert departementsråd mens Elisabeth Berge er sykmeldt.

– Etter en samlet vurdering og av hensyn til familien har jeg sagt opp min stilling i Olje- og energidepartementet. Statsråden er gjort kjent med denne beslutningen, sier Kulild via departementets kommunikasjonssjef Stein Hernes.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Ap) sier i en kommentar at han beklager Kulilds avgang og sier hun har utøvet jobben på en svært god måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulilds selskap har siden 2005 investert på Oslo Børs. Ved begynnelsen av året var selskapet eier av aksjer og fondsandeler for 42 millioner kroner. Kulild sa fredag at hun for tre år siden varslet departementsrådet om investeringene, men informasjonene har ikke gått videre til noen av statsrådene hun har jobbet under. Først fredag ble Riis-Johansen varslet.