- Hårreisende

KOMFORTABLE SIFRE: Steven Gerrard og Liverpool slo Tugay og Blackburn med 3-1 på Ewood Park lørdag. Foto: REUTERS/Phil Noble
KOMFORTABLE SIFRE: Steven Gerrard og Liverpool slo Tugay og Blackburn med 3-1 på Ewood Park lørdag. Foto: REUTERS/Phil Noble

<pLiverpool skapte nesten ingenting i 70 minutter mot bunnlaget Blackburn. - Hårreisende, sier Canal+-kommentator Thor-Rune Haugen til ABC Nyheter. Han oppsummerer oppturene og nedturene fra helgens runde. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blackburn-Liverpool 1-3:

- Det skremmer meg å se hvordan Liverpool spiller mot et av de dårligste lagene i ligaen, og et lag som har sluppet inn mange mål. Det går altså 70 minutter uten at de skaper én eneste sjanse. Det er hårreisende. I de to kampene før denne (uavgjort 0-0 mot Fulham og West Ham) skapte de i det minste sjanser, men sløste de bort. Det er rett og slett for svakt for et lag som har ambisjoner om å vinne. Men nå scoret de tre på kort tid og det han hende at det løsner for dem, sier han.

Haugen synes ikke det er noen unnskyldning for laget at Fernando Torres er skadet.

- De kan ikke skylde på at Torres er ute. Det er nok av gode spillere der som kan gjøre jobben.

Robbie Keane har hatt en tung start på karrieren i Liverpool, men kommentatoren vil gi iren mer tid.

- Vi har sett spisser i klubben tidligere som har slitt med å komme i gang. Ian Rush for eksempel, det tok sin tid før det løsnet for han på Anfield. Men se hva som skjedde. Så jeg maner til tålmodighet med Keane og vil gi han sjansen litt til. Men med Torres tilbake er ikke veien lang til benken for han. Jeg tror også at det er mange Liverpool-fans som i dag tenker at de heller ville hatt Crouch i klubben enda istedenfor Keane.

Bolton-Chelsea 0-2:

- Chelsea er i dytten og de vinner denne kampen greit. De møtte et godt lag i Bolton

for de er i form. Det er også en bane Chelsea har slitt på, men denne helgen er de det eneste topplaget som får godkjent for spillet.

Chelsea ble også historiske som det første laget med 11 borteseire på rad.

- Det er det bare å ta av seg hatten for. Jeg tippet Chelsea som mestere i år, og jeg har ikke sett noe så langt som endrer på det. Og hjemmeformen vil komme, alle lag går gjennom faser hvor ting ikke er normale, sier han.

Arsenal-Wigan 1-0:

- Arsenal var under pari, men det er ofte det som kjennetegner de lagene som ligger helt i toppen. De kan levere under det som er forventet, men de vinner likevel. Alle topplagene vil få noen slike kamper, og det å ha evnen til å vinne på dårlige dager er veldig bra. Før var det nesten slik at de som tok flest "møkkaseiere" var de som vant serien. Det er ikke fullt så sant i dag, men til en viss grad er det slik.

- Kan Arsenal ta igjen serielederen?

- Det hjelper ikke å vinne kamper når de andre topplagene gjør det samme. Det er ikke realistisk for dem å ta de andre igjen. De tre andre kommer ikke til å rote så masse, og Arsenal kommer til å få dårlige perioder igjen de også. Men jeg tror de tar medalje, sier kommentatoren.

Manchester United-Sunderland 1-0:

- Det er alt annet enn noen imponerende kamp av United, men de klarte det. De avgjør kampene, og det er ikke noen automatikk i det, det er en prestasjon det også. Der hvor mange lag hadde resignert mot slutten av kampene får de hull på byllen. Det er en evne som kan bli viktig utover i sesongen.

Han synes synd på managerløse Sunderland i kampen.

- Jeg fikk vondt av dem siden de hadde holdt unna så lenge. Men det hadde kun vært taktisk klokskap om de hadde fått poeng, de fikk jo hjemlengsel så fort de var utenfor egen 16-meter.

Everton-Aston Villa 2-3:

- Som med flere av de andre topplagene så viser Aston Villa en evne til å avgjøre kampen

helt på slutten. Det er råsterkt å komme tilbake og vinne kampen når de får 2-2 imot to minutter på overtid. Jeg tar av meg hatten for det, det er ingen lett ting å gjøre på Goodison. Jeg har veldig sansen for det Aston Villa får til, og jeg er veldig imponert over deres taktiske og disiplinerte spill. Det hadde vært gøy og veldig forfriskende om de kunne kommet seg inn på topp 4.

- Everton føler nok at de har det i boks når de utlignet til 2-2, men de skal ikke gjøre det. Uansett er det mange lag som har gått i den fellen. Jeg vil likevel heller honorere Villa for seieren og ikke si så mye negativt om Everton. Det Villa gjorde var en kjempeprestasjon.

Fulham-Manchester City 1-1:

- Rent bortsett fra det vanlige interessante for oss nordmenn med Brede Hangeland i Fulham, så er jeg mest opptatt av hva City får ut av de ressursene de har. Det er skremmende lite. Det er ingen særlig tvil om at Mark Hughes får lite tid til å få det i orden. Han begynte bra, men jeg må innrømme at det vil forbause meg hvis utålmodige, steinrike eiere er førnøyd med å være det som i beste fall kan kalles en middelhavsfarer, sier Haugen.

- Får han være i klubben gjennom overgangsvinduet?

- For meg er det litt 50/50 om han blir eller ikke, men jeg frykter mye mer for Paul Ince enn jeg gjør for Mark Hughes.

Hull-Middlesbrough 2-1:

- Det ble ikke scoret stilpoeng i denne kampen, men Hull kommer imponerende tilbake etter at de kommer under ganske sent i oppgjøret. Evnen til å vinne slike skranglekamper er imponerende. Veldig mange hadde nok forventet at Hull skulle falt sammen allerede, men det har de ikke gjort. De har overrasket stort og jeg vet snart ikke hva jeg skal si om dem lenger.

Newcastle-Stoke 2-2:

I en kamp hvor Newcastle ledet 2-0 kom Stoke tilbake og utliknet til 2-2 på overtid.

- Det er ikke lett å bli klok på Newcastle. Normalt sett skulle de selvsagt holdt unna i denne kampen, men vi skal gi honnør til Stoke for å komme tilbake.

Michael Owen scoret begge Newcastles mål lørdag, og spekulasjonene går nå høyt om hvor hans fotballframtid ligger.

- Jeg tror Owen blir, men jeg tør ikke sette mange penger på det. Jeg tror han er opptatt av å gjøre litt for klubben etter at han har vært så mye skadet. Jeg håper at han har såpass rettferdighetsstandard. Likevel er det klart at det nok er mange klubber som er interessert i han, og det kan bli fristende å gå.

West Bromwich-Portsmouth 1-1:

- Jeg må nok si at jeg fortsatt tror at West Brom går ned. Kamper som denne må de vinne om de skal overleve. De har et visst grep om kampen når de leder 1-0, men det holder ikke. Nå møter de Sunderland og Manchester City i de to neste kampene og det er viktige oppgjør for dem, avslutter Thor-Rune Haugen til ABC Nyheter.

Personvernpolicy