«Gomorra» suveren prisvinner

Filmen Gomorra var suveren prisvinner da Det europeiske filmakademiet hedret årets beste filmer. Filmen har ifølge ABC Nyheters anmelder endt opp som en glimrende og uglamorøs mafiafilm, som gir et nært og sterkt innblikk i den mørke siden av Italia. Her en scene fra filmen. Foto: Filmweb.
Filmen Gomorra var suveren prisvinner da Det europeiske filmakademiet hedret årets beste filmer. Filmen har ifølge ABC Nyheters anmelder endt opp som en glimrende og uglamorøs mafiafilm, som gir et nært og sterkt innblikk i den mørke siden av Italia. Her en scene fra filmen. Foto: Filmweb.

<pDen italienske filmen «Gomorra» vant hele fem priser da Det europeiske filmakademiet lørdag hedret årets beste filmer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foruten prisen for beste film, vant «Gomorra» også priser for beste regi, manuskript og fotografering.

Toni Servillo ble kåret til beste mannlige skuespiller for sin innsats i filmen.

«Gomorra» er basert på den italienske forfatteren Roberto Savianos bok ved samme navn. Boken handler om den napolitanske Camorra-mafiaen.

ABC Nyheter ga filmen 8 av 10 poeng og skrev i sin anmeldelse at «Gomorra» tar deg med på innsiden av camorraen og gir deg et ærlig bilde av organisasjonen som med røtter helt tilbake til femtenhundretallet har klart å gjennomsyre et Italia som er i ferd med å bli pill råttent.

Det har endt opp som et realistisk og rått portrett uten den klassiske romantiseringen av kriminalitet som så ofte kjennetegner gangsterfilmer.

Prisutdelingen fant sted i Forum i København.

Personvernpolicy