Sykt sterkt av Bjørndalen

<pOle Einar Bjørndalen (34) gikk inn til annenplass og Emil Hegle Svendsen (23) tredjeplass under jaktstarten i skiskyting søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Östersund (NTB-Per-Espen Løkenhagen): - Normale mennesker ville gått på jobb, men for meg var sykdommen den verste jeg har opplevd de siste 14 årene, sa Ole Einar Bjørndalen (34) etter toppløpet søndag.

For endelig var verdens beste skiskytter tilbake i (nesten) godt, gammelt slag.

En drøy måned etter at Bjørndalen var slått ut av magetrøbbel, gikk han inn til sesongens første plassering på seierspallen i sitt tredje forsøk.

Kun jevngamle Tomasz Sikora var bedre, men bare fattige 2,5 sekunder. «Kronprins» Emil Hegle Svendsen (23) ble treer.

- Annenplassen er som en seier for meg. Jeg er ikke langt unna der jeg skal være nå, slo Bjørndalen fast.

Tydelig lettet, spesielt over sisterunden på ski (femte beste tid), konstaterte skiskytterkongen at formpilen peker rett opp.

Sykdomsperioden ødela mye.

- For en toppidrettsutøver er det alt annet enn bra å miste nesten to og en halv uke med trening rett før sesongstart. Det var ikke verre enn at jeg gikk oppreist, men jeg kunne ikke trene. Jeg har aldri opplevd lengre sykdomsfravær. De siste 14 årene har jeg som mest vært borte fra trening i fire dager om gangen.

Turbo-Ole

Onsdag (20 km) ble han nummer 24, most med nesten fire minutter. Så slo Ole Einar Bjørndalen tilbake på favorittdistansen (sprint) lørdag og gikk inn til fjerdeplass.

Likevel skilte halvminuttet opp til vinner Emil Hegle Svendsen.

Jaktstarten startet mindre bra med tre bom på ti skudd liggende. På det verste lå han på 15.-plass og minuttet bak teten. Så satte Bjørndalen inn turboen både på standplass og i sporet.

- De siste to stående seriene var bra, og sisterunden var sterk. Ut fra siste skyting så jeg en mulighet til å hente inn Sikora, og jeg prøvde alt jeg kunne, men han ble for sterk, mente mannen med 82 verdenscupseirer, fem OL- og ti VM-gull bak seg.

Kom tilbake

Emil Hegle Svendsen ledet med 12,7 sekunder på Sikora fra start. Lørdagens sprintvinner holdt koken fram til første stående skyteserie, der to bom sendte ham over halvminuttet bak Sikora.

Men en siste skuddserie som matchet Bjørndalen (de to klart raskeste), sendte Svendsen tilbake til toppen.

- Med to bom på tredje skyting, trodde jeg en plass på seierspallen glapp. Jeg ble litt stresset på standplass og tapte kanskje på rutinen. Jeg følte meg sterk da jeg passerte Ole Einar på sisterunden, men var sjanseløs da han kom tilbake, sa Emil Hegle Svendsen.

Neste verdenscuprunde går i østerrikske Hochfilzen (sprint, jaktstart og stafetter) fra torsdag til uken. (©NTB)

Personvernpolicy