Redningsmann på overtid

<span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">SUPERHELT:</span> Nemanja Vidic avgjorde på overtid. (Foto: AFP/Scanpix.)
SUPERHELT: Nemanja Vidic avgjorde på overtid. (Foto: AFP/Scanpix.)

<pVidic ble United-helt. Ronaldo ut med skade.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United–Sunderland 1–0.

Manchester United var i ferd med å søle bort to poeng i en av sesongens enkleste kamper, var i ferd med å miste taket på Liverpool og Chelsea igjen – godt inn i overtiden mot Sunderland – og alt sammen etter en sjansesløsing og ineffektivitet som tilhører sjeldenhetene.

Så scoret Nemanja Vidic.

Den serbiske forsvarskjempen som ble omskolert til spiss i sluttminuttene, viste seg all tillit verdig da han puttet returen fra Michael Carricks stolpeskudd i det åpne buret.

Sunderlands heroiske forsvarskjemping endte uten betaling – mens Manchester United tok en svært viktig seier og sikret seg heng på tetduoen i Premier League.

Massivt press

Det burde vært en selvfølge, for kampen var en enveiskjøring fra ende til annen.

United hadde ballen oppsiktsvekkende mye, og skapte mer enn nok sjanser til å overliste Sunderland-målvakt Marton Fulop og forsvarsmuren som sto

oppstilt rundt gjestenes 16-meter.

Dimitar Berbatov, som fikk tillit på bekostning av firemålsmannen Carlos Tévez nok en gang, var nær scoring to ganger før pause. Først etter å ha blitt vakkert flikket igjennom av Ronaldo, deretter på en styring som Fulop slo til corner, men ingen med scoringsresultat.

Sunderland holdt godt stand til langt ut i 2. omgang. Da økte United trykket, og sjansene kom på løpende bånd.

Ronaldo ut med skade

Cristiano Ronaldo avsluttet svakt over på en stor sjanse, og Berbatov var ikke bedre da han helt upresset headet ballen over kvarteret senere.

Ronaldo måtte forlate banen etter å ha fått en smell i hoften.

Tévez og Vidic misbrukte hver sin mulighet til å avgjøre mot slutten, men til slutt kunne ikke Sunderland stå imot Uniteds massive press.

Carrick løsnet et skudd som gikk via en Sunderland-forsvarer og i stolpen, før den rullet ut i fritt leide til en midtstopper med nyvunnen scoringsteft.

Tett i toppen

Nemanja Vidic satte inn 1–0 – og United kopierte sine rivaler i toppen, som alle vant sine kamper i ettermiddag.

Dermed tok laget tilbake 3. plassen fra Arsenal. Hvis United vinner sin hengekamp hjemme mot Fulham, er avstanden til ligaleder Liverpool tre poeng.

Sunderland gikk på sitt tredje strake tap. Bare Blackburn og West Bromwich ligger under laget på tabellen.

Personvernpolicy