Liverpool topper fortsatt

ENDELIG NETTKJENNING: Steven Gerrard fremstod i sedvanlig stil og scoret ett mål da Liverpool gjestet Ewood Park i ettermiddag. FOTO: Scanpix.

<pEtter to uavgjorte kamper på rad innkasserte Liverpool endelig en ny trepoenger i dagens kamp mot Blackburn. Tapet gjør at Paul Ince sitter stadig mer utrygt i managerstolen på Ewood Park. </p

Liverpool og Rafa Benitez kunne puste lettet ut etter at de hentet hjem alle tre poengene borte mot bunnlaget Blackburn i ettermiddag.

Blackburn startet kampen med godt forsvarsspill, og Liverpool hadde ballen store deler av tiden. Den første store muligheten kom etter 19 minutter da Benayoun somlet alene med keeper og ble taklet i siste sekund. Corner var resultatet for Liverpool.

God Gamst

Etter en snau halvtime snappet en meget god Morten Gamst Pedersen ballen og avanserte oppover banen. Han ladet kanonen og fikk kjempetreff. Bare en utrolig redning fra Pepe Reina frarøvet nordmannen en tidlig julegave.

Etter en tafatt og usikker første omgang for Liverpools del kom den forløsende scoringen endelig etter 69 minutter. Kuyt skjøt, men skuddet ble blokkert. Ballen falt til Alonso og han gjorde ingen feil mot Paul Robinson.

Og når først den ene socringen kom, var ikke den andre langt unna. Benayoun, som tidligere hadde misset en stor mulighet, doblet ledelsen etter 79 minutter, på vakkert vis. Han ble spilt fri på sin høyre kant, vendte vekk Warnock og klinket ballen i mål ved den borterste stolpen.

Tente håpet

Blackburn fikk imidlertid en redusering ved Santa Cruz, men alt håp om ett poeng ble knust da Liverpool-kaptein Steven Gerrard scoret 1-3 på overtid. Paul Robinson var på bærtur og taklet El Zhar, men ballen endte opp hos Riera som spilte til Gerrard. Han hadde en enkel jobb da han satt inn scoringen i det åpne målet.

Resultatet gjorde at Blackburn har tapt fem kamper på rad i Premier League, og det er ti kamper siden sist de vant. Det blir stadig mer usikkert hvor lenge Paul Ince sitter i managerstolen.