- Fantastisk følelse!

FANTASTISK BRAGD: Aksel Lund Svindal gjorde en fantastisk comeback i Beever Creek fredag kveld ved å vinne herrenes utforrenn. For ett år siden falt Svindal stygt i Golden Eagle-hoppet i bakken. Her er han på vei ned storslalåmløypa i Sölden. FOTO: Scanpix.
FANTASTISK BRAGD: Aksel Lund Svindal gjorde en fantastisk comeback i Beever Creek fredag kveld ved å vinne herrenes utforrenn. For ett år siden falt Svindal stygt i Golden Eagle-hoppet i bakken. Her er han på vei ned storslalåmløypa i Sölden. FOTO: Scanpix.

<pAksel Lund Svindal leverte et sensasjonelt comeback i ulykkesbakken i Beaver Creek fredag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beaver Creek (NTB): Ett år etter det stygge fallet, vant han utforrennet.

– Det føles veldig, veldig bra. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det gikk veldig bra i sporet, og det føles bare bra, sa Aksel Lund Svindal til NTB like etter løpet.

Nordmannen tok kommandoen fra startnummer 13. Han ledet hele veien og kjørte inn til tiden 1.43,85. Det holdt til seier. Ett år etter at han falt svært stygt i bakken var han tilbake, raskest av samtlige.

– Det er helt umulig å si hvordan dette føles. Alt jeg ville var å komme tilbake hit og kjempe i toppen. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle vinne, så det er en fantastisk følelse, sa Svindal.

Sist helg var han tilbake i utforrenn i verdenscupen. Da endte han som nummer sju i Lake Louise. Fredag var han best av alle og vant seks hundredeler foran Marco Buechel.

Bode falt

– I Lake Louis fikk jeg en bekreftelse på at jeg er der, men bare ikke helt framme. Jeg hadde ikke trodd at dette kunne skje, sa nordmannen.

De argeste konkurrentene skuffet. Forhåndsfavoritt Bode Miller, som var raskest på onsdagens trening, falt midtveis i løypa. Miller lå 16 hundredeler bak Svindal ved den siste passeringen før han falt.

– Jeg begynte å skjønne at det gikk mot seier da jeg så at Bode var bak meg på den passering der oppe. Det var nervepirrende å stå og vente. Jeg tenkte at jeg hadde gjort det bra, sa Svindal.

Også Hermann Maier og Didier Cuche var nevnt som favoritter, men havnet bak Aksel Lund Svindal.

Energikrevende

Dermed ble nordmannens comeback i Beaver Creek svært vellykket. For et år siden falt han stygt i Golden Eagle-hoppet i bakken. Han pådro seg et dypt kutt i baken, to nesebrudd og et kjevebrudd i fallet. Det ødela sesongen for den da regjerende verdenscupmesteren.

– Den prosessen med å komme hit har tatt ganske mye energi. Jeg trodde ikke jeg skulle klare det. Men man må ha riktig fokus og de rette tankene, sa Aksel Lund Svindal.

Fredag kjørte han flott, og kom seg gjennom Golden Eagle-hoppet på en kontrollert måte. En liten skrens mot slutten kunne ha ødelagt for ham, men konkurrentene klarte ikke å matche tiden hans likevel.

– Jeg kjørte bra på toppen, men hadde en feil på slutten, erkjente Svindal.

(NTB)

Personvernpolicy