Betal med bilnøkkelen

Får BMW det som de vil, kan vi i fremtiden betale for hva som helst med bilnøkkelen. Foto: BMW.
Får BMW det som de vil, kan vi i fremtiden betale for hva som helst med bilnøkkelen. Foto: BMW.

<pSnart kan du kjøpe tyggis med bilnøkkelen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet for å styre med kontanter, bankkort, eller andre gammeldagse ting, foreslår BMW at vi skal betale med bilnøkkelen. Ved å integrere kredittkortfunksjon i nøkkelen hevder selskapet at betalinger skal kunne utføres både hurtig og sikkert.

De har nemlig utviklet en prototype på en bilnøkkel vi kan bruke til å betale varer med og ta toget med. Ja, man kan til og med åpne bilen med den.

I prinsippet skal man kunne bruke nøkkelen overalt der det er mulig å betale. Vi er dermed et skritt nærmere en verden der vi slipper å ha lomma full av kontanter og kort. «Tar dere nøkkel?» blir kanskje et vanligere spørsmål enn vi tror når vi skal betale i fremtiden.

- Vi har integrert en sikkerhetschip i nøkkelen som kommuniserer med en kortleser over korte avstander, sier Hans-Jörg Vögel, project manager at BMW Group Forschung und Technik i en artikkel på BMWs nettsider.

Nøkkelen er personlig, og man skal passe seg for å låne den ut til hvem som helst. Når du låser opp bilen og setter deg inn, kjenner bilen igjen dine personlige innstillinger, og gjør de nødvendige tilpasninger. Dette gjelder ikke bare din egen bil, men hvilken som helst BMW som har den nødvendige teknologien installert.

I teorien skal det være mulig å lagre elektroniske billetter for buss, tog og fly på billetten.

Personvernpolicy