Tyske soldater for feite til å krige

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument>  <w:View>Normal</w:View>  <w:Zoom>0</w:Zoom>  <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone>  <w:PunctuationKerning/>  <w:ValidateAgainstSchemas/>  <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid>  <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>  <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>  <w:Compatibility>  <w:BreakWrappedTables/>  <w:SnapToGridInCell/>  <w:WrapTextWithPunct/>  <w:UseAsianBreakRules/>  <w:DontGrowAutofit/>  </w:Compatibility>  <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml>&#60;![endif]--> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal 	{mso-style-parent:""; 	margin:0cm; 	margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:11.0pt; 	font-family:Arial; 	mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; 	mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 	{size:612.0pt 792.0pt; 	margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; 	mso-header-margin:35.4pt; 	mso-footer-margin:35.4pt; 	mso-paper-source:0;} div.Section1 	{page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]--> <p class="MsoNormal">Ifølge rapporter er tyske soldater for overvektige. Disse to soldatene var på patrulje i Feyzebad i Nord-Afghanistan da bildet ble tatt. Om de er blant de overvektige, vites ikke. Foto: AP Photo / <span>Anja Niedringhaus / Scanpix.</span></p>
Ifølge rapporter er tyske soldater for overvektige. Disse to soldatene var på patrulje i Feyzebad i Nord-Afghanistan da bildet ble tatt. Om de er blant de overvektige, vites ikke. Foto: AP Photo / Anja Niedringhaus / Scanpix.

<pTyske soldater er for tykke. Og så drikker de for mye. Begge deler ifølge offisielle rapporter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke første gangen at de tyske styrkene i Afghanistan ydmykes for åpen scene. Først ble de beskyldt for ikke å ville slåss. Så ble de beskyldt for å feile i opplæringen av afghanske politistyrker.

1,7 millioner øl

Nå hevdes det altså at de 3.500 tyske soldatene i Nord-Afghanistan er for tykke, i tillegg til at de drikker for mye, skriver TimesOnline.

Avisen viser til en tysk rapport som avslører at de tyske soldatene i Afghanistan satte til livs 1,7 millioner halvlitere (Times Online skriver «pints»). I tillegg svelget de unna 90.000 flasker vin i 2007. Til sammenligning så har amerikanske og britiske styrker forbud mot å drikke.

- For feite

Fra før av har det i annen rapport blitt slått fast at hele 40 prosent av soldatene i alderen 18 til 29 lider av overvekt. Til sammenligning er det tilsvarende tallet for den øvrige befolkningen er 35 prosent.

- For å si det rett ut, så er soldatene for feite, de trener for lite og de bryr seg lite om maten de spiser, sier den tyske ombudsmannen for de tyske soldatene, Reinhold Robbe, ifølge avisen.

Les hele saken hos TimesOnline.

Personvernpolicy