Meny

Gir ut homobibel

Max Mitchell har gjort forandringer i de kristnes hellige bok. Bildet viser en konvesjonell bibel. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmregissør gir ut sin egen tolkning av Bibelen, der det er synd å være heterofil.

I Bibelen skaper Gud først Adam, deretter Eva. I filmregissør Max Mitchells versjon skaper Gud først en kvinne, Aida, og hun er lesbisk.

- Det er mange utgaver av Bibelen. Jeg kan ikke forstå hvorfor vi homoseksuelle ikke skal få ha vår egen versjon, sier Mitchell om hvorfor han nå velger å gi ut sin egne versjon av Bibelen, til The Guardian.

I Mitchells versjon går Gud så langt som å si at det er bedre å være homoseksuell enn heterofil.

Du kan lese utdrag fra boka her.

Filmregissøren fikk ideen da han jobbet med science fiction filmen «Horror in the Wind», der verden endrer seg til å bli et sted der homoseksualitet er normen.

Bibelen skal hete «The Princess Diana Bible». Den er oppkalt etter avdøde prinsesse Diana. Mitchell vil ikke utdype tittelen med noe mer enn at «Diana gjorde så mange gode gjerninger».

«The Princess Diana Bible» kommer ut neste år, men den har allerede rukket å skape harme blant enkelte kristne miljøer i USA.

Bloggeren Douglas Howe skriver blant annet: «Dette er kun én enkelt persons ønske om å forandre teksten og tekstens innhold til å passe inn i sitt eget perspektiv»

Andre er rasende over at Mitchell bruker prinsesse Dianas navn i en slik sammenheng.

Filmstudioet Revision Studios sier de vil lage to filmversjoner av boka: «The Gay Old Testament» og «The Gay New Testament».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus