Mammut snart klar

Regissør Lukas Moodysson er snart  klar med ny film.
Regissør Lukas Moodysson er snart  klar med ny film.

<p«Fucking Åmål» regissør Lukas Moodysson kommer med sin første engelskspråklige film.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter filmer som «Fucking Åmål», «Tilsammans» og «Lilja 4 ever» har den svenske regissøren Lukas Moodysson nærmest havnet utenfor filmradaren ved å velge å lage smale filmer. Nå er han klar for sin første engelskpråklige film. Med to store stjerner i hovedrollene og et budsjett på 11 millioner dollar kan dette se ut til å bli Moodyssons store internasjonale gjennombrudd.

I hovedrollene finner vi Gael Garcia Bernal og Michelle Williams. Bernal spiller en forretningsmann som får livet forandret på forretningsferie i Thailand. Williams spiller kona som forsøker å balansere sitt arbeidsliv med morsrollen. Hun får hjelp av en fillipinsk barnepike som det skal vise seg har store problemer.

«Mammut» ble delvis spilt inn i Sverige i begynnelsen av 2008. Innspillingen fikk da uventet oppmerksomhet etter at Michelle Willams måtte avbryte og dra hjem til USA da hennes tidligere forlovede Heath Ledger døde. Kort tid senere fortsatte Williams innspillingen i New York.

Michelle Williams ble nominert til beste kvinnelige birolle i «Brockeback Mountain» i 2006. Gael Garcia Bernal har hatt stor internasjonal suksess med mexicanske filmer som «Elskede Kjøtere» og «Motorsykkeldagbøkene».

Premieredato var originalt planlagt til august i år, men er nå fastsatt til 23 januar i Sverige og 20 februar i Norge.

Personvernpolicy