Null klimakvoter

TOMME HENDER: Regjeringen har ikke klart å bruke pengene de hadde satt av til klimakvoter. Foto: Scanpix.
TOMME HENDER: Regjeringen har ikke klart å bruke pengene de hadde satt av til klimakvoter. Foto: Scanpix.

<pStoltenberg-regjeringen hadde som mål å kjøpe klimakvoter for en halv milliard kroner i år, men innrømmer nå at det ikke blir noen statlige kvotekjøp.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen planla å kjøpe FN-godkjente klimakvoter fra fattige land for 505 millioner kroner. Nå blir denne budsjettposten redusert til null, skriver VG.

Regjeringens kvoteplaner går på flere smeller, skriver avisen. Ifølge statsbudsjettet for 2008 skulle regjeringen tjene to milliarder kroner på salg av klimakvoter i EUs kvotemarkedet. Men den norske kvotetildelingsplanen er ennå ikke godkjent av ESA, og dermed er norske bedrifter utestengt fra dette markedet.

I den siste versjonen av 2008-budsjettet som ble sendt til Stortinget fredag, går det fram at gevinsten på kvotesalget reduseres til 200.000 kroner, som ifølge VG er det Stortinget betaler for å gjøre stortingsrepresentantenes reiser klimanøytrale.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier det dreier seg om en utsettelse av praktiske årsaker, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

Direktør Pål Presterud i klimaforskningssenteret Cicero påpeker at det nå bare er fire år til regjeringens mål om å overoppfylle Kyotoavtalen med 10 prosent.

Lederen i Stortingets energi- og miljøkomité, Gunnar Kvassheim (V), krever at regjeringen kommer til Stortinget og forklarer hvordan den nå skal klare å oppfylle forpliktelsene sine. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus