Danskene tror ikke på drivhuseffekten

Danskene tror ikke på drivhuseffekten
Danskene tror ikke på drivhuseffekten

<pFire av ti dansker tviler på om klimaendringene først og fremst skyldes menneskelig virksomhet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere anklager statsminister Anders Fogh Rasmussen for å forvirre befolkningen.

I en undersøkelse fra analyseinstituttet Synovate Vilstrup sier 62 prosent seg enige med FNs klimapanel og en rekke toppolitikere i at den globale oppvarmingen skyldes utslipp av CO2 og andre klimagasser. Resten er uenige eller vet ikke, skriver Politiken.

Undersøkelsen legges fram samtidig som FN gjør de siste forberedelsene til en stor klimakonferanse i Polen. Konferansedeltakerne skal forsøke å utforme en arbeidsplan for forhandlinger om en global CO2-avtale, het det på København-avisens nettsider søndag.

Den danske forskeren Ove Kaj Pedersen mener det han kaller statsminister Foghs vinglete uttalelser i klimaspørsmål har skapt uklarhet. – Når man snur på en femøring, skaper det skepsis, sier Pedersen til Politiken.

Han peker på at statsministeren i sin nyttårstale for 2002 satte spørsmålstegn ved fagfolks uttalelser om drivhuseffekten. Nå har Fogh og regjeringspartiene snudd, men denne kuvendingen virker som ren taktikk, mener statsviteren Johannes Andersen. (©NTB)

Personvernpolicy