Mikas svarte dag

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument>  <w:View>Normal</w:View>  <w:Zoom>0</w:Zoom>  <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone>  <w:PunctuationKerning/>  <w:ValidateAgainstSchemas/>  <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid>  <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>  <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>  <w:Compatibility>  <w:BreakWrappedTables/>  <w:SnapToGridInCell/>  <w:WrapTextWithPunct/>  <w:UseAsianBreakRules/>  <w:DontGrowAutofit/>  </w:Compatibility>  <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml>&#60;![endif]--> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal 	{mso-style-parent:""; 	margin:0cm; 	margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:11.0pt; 	font-family:Arial; 	mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; 	mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 	{size:595.3pt 841.9pt; 	margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; 	mso-header-margin:35.4pt; 	mso-footer-margin:35.4pt; 	mso-paper-source:0;} div.Section1 	{page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]--> <p class="MsoNormal">Hopptrener Mika Kojonkoski etter lørdagens hopprenn i verdenscupen i Kuusamo i Finland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX</p>
Hopptrener Mika Kojonkoski etter lørdagens hopprenn i verdenscupen i Kuusamo i Finland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

<p– En av mine verste dager som hopptrener, innrømmet Mika Kojonkoski etter lørdagen i Kuusamo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun to nordmenn tok seg til finalen i den individuelle konkurransen. Anders Bardal ble beste av dem på 5.-plass.

En drøy time senere havnet Norge på 5.-plass i en lagkonkurranse som ble gjennomført med én omgang.

– Jeg kan ikke huske at resultatene har vært dårligere noen gang, sa Kojonkoski som har trent Norge siden sommeren 2002.

Vi må nok tilbake til sesongen 2001/2002 for å finne noe verre.

Hvorfor ble det slik?

Som planlagt

– Helt ærlig, jeg har ingen klok forklaring. Dette var ikke som det skulle være. Dette var ikke basis som vi har trent på. Ikke var de avslappet, og det ble altfor trygt og kontrollert. Det ble for mange tanker i hodene deres, mente finnen.

– Hva gjør dere nå?

– Vi fortsetter som vi har planlagt. Vi har et sterkt lag, og jeg er sikker på at vi kommer tilbake i Trondheim kommende helg. Da skal vi få det ut. Da vil vi se et helt annet lag.

Frustrert

Bardal sa at det ikke var noe morsomt å sitte på toppen å høre at de andre lagkompisene mislyktes. Først gjorde Roar Ljøkelsøy det uten at han kunne forklare hvorfor. Unggutten Kenneth Gangnes var også langt fra patent.

Og da heller ikke Anders Jacobsen fikk det ut i sistehoppet, utbrøt Bardal:

– Nei, det var ikke dagen i dag. Da var det dumt at det var to konkurranser.

Forberedt

For ingen trodde at dagen skulle ende slik. De norske hopperne hadde vært gode i Kuusamo i seks år på rad før lørdag. I tillegg har de forberedt seg godt. Det forteller nesten 70 hopp på snø i de siste ukene det meste om. Og så sent som onsdag hoppet Jacobsen som en konge på trening. Fredag lå Norge på 2.-plass da lagkonkurransen ble avlyst.

– Fredag lå vi på 2.-plass etter tre hopp. I dag var vi ikke på kartet, sa assistenttrener Geir Ole Berdal.

– Kanskje var vi for godt forberedt. Når det blir for perfekt, blir det for kontrollert. Mentalt var ikke dette bra, sa Kojonkoski.

Finland vant lagkonkurransen foran Østerrike. Simon Amman vant den individuelle konkurransen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus