Presset kollega for en halv million

<pEtter halvannet år i et brasiliansk fengsel, er en 39 år gammel mann dømt til fengsel i to år og seks måneder for narkotikaforbrytelser og pengeutpressing.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at byggefirmaet til 39-åringen fra Hvaler gikk konkurs, skal han ifølge dommen fra Fredrikstad tingrett ha presset en kollega for en halv million kroner over en periode på tre år fram til 2004, skriver NRK.

Da ble mannen pågrepet med 10 kilo hasj og en skarpladd pistol i bilen. 39-åringen skal deretter ha rømt til Brasil, hvor han ble etterlyst internasjonalt.

Etter hvert ble mannen arrestert av brasiliansk politi. Han ble sittende halvannet år i et lokalt fengsel før han ble utlevert til Norge.

Ifølge mannens forsvarer var ikke hans klient klar over utpressingssaken da han dro til Sør-Amerika.

– Det kom helt overraskende på min klient at han skulle bli siktet og senere tiltalt for personran da han dro fra landet, sier Øyvind Bergøy Pedersen.

Mandag denne uken ble 39-åringen dømt til fengsel i to år og seks måneder for narkotikaforbrytelser og pengeutpressing.

Fredrikstad tingrett la til grunn at mannen hadde truet en annen person med å drepe eller skade ham eller hans familie – og på den måten presset ham for en halv million kroner.

Hvaler-mannen er også dømt til å betale utpressingsofferet 120.000 kroner i erstatning. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus