SAS flyr passasjerer hjem fra Thailand

SAS vil nå begynne å fly hjem nordmenn som har vært strandet i Thailand i flere dager. Foto: Scanpix.
SAS vil nå begynne å fly hjem nordmenn som har vært strandet i Thailand i flere dager. Foto: Scanpix.

<pEtter å ha ventet i flere dager, kan den første puljen med nordmenn fly hjem fra Thailand søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal): Hundrevis av skandinaver har vært strandet de siste dagene fordi hovedflyplassen ved Bangkok er okkupert av demonstranter.

SAS vil nå benytte seg av militærflyplassen i U-tapao, som ligger om lag 15 mil fra den thailandske hovedstaden. Flyet har avgang søndag, og vil ankomme Stockholm søndag kveld, opplyser selskapet i en pressemelding.

Det er plass til 245 passasjerer på airbusmaskinen. Det betyr at mange fortsatt må vente på å komme seg hjem, men flyselskapet vil prioritere dem som har ventet lengst.

Roser SAS

– Vi er glade for at vi nå kan starte flyginger til og fra Thailand slik at våre kunder får reise hjem, sier administrerende direktør Lars Sandahl Sörensen i SAS International, som selv er strandet i Bangkok.

Situasjonen har tæret på tålmodigheten til mange av passasjerene. Tidligere Vålerenga-spiller Espen Haug sier til VG Nett at han skulle reist hjem onsdag. Han er veldig glad for å høre at han snart kan være på vei hjem igjen.

– Hvis det går, er det fantastisk, sier han.

Haug roser SAS for hvordan selskapet har opptrådt i den vanskelige situasjonen.

– Selskapet har gjort en kjempejobb her. De kom raskt til flyplassen med informasjon og skaffet oss et bra hotell, sier Haug.

Hvis ikke situasjonen på hovedflyplassen Suvarnabhumi normaliseres i løpet av få dager, vil SAS fortsette å fly til U-tapao. Flyselskapet har også fly stående på hovedflyplassen som kan være klare til avgang til København så snart flyplassen åpnes igjen.

Selskapet starter også å fly passasjerer med billett til Thailand via den militære flyplassen.

Flyr hjem fra Phuket

Reiseselskapet Apollo flyr også skandinaver hjem søndag. 243 passasjerer, deriblant 31 nordmenn, som skulle reist fra Bangkok sendes til Phuket. Flyet ankommer Stockholm lufthavn Arlanda søndag kveld.

– Bussene var på vei ned til Phuket lørdag ettermiddag. Selv om de synes det er en slitsom reise, har mange gitt uttrykk for at de er veldig glade for at de nå får komme hjem, sier informasjonssjef Helen Begby til NTB.

Reiseselskapet bestemte fredag at de ville sette inn et fly fra sitt eget flyselskap Novair. De reisende skulle egentlig reist med SAS eller Thai Air.

– Vi måtte ta en beslutning slik at folk skulle slippe å vente lenger. Nå ser vi at SAS åpner ruten mellom Arlanda og U-tapao, og jeg har også fått melding om at Thai Air om kort tid vil åpne sin rute til København, sier Begby.

Det er også mange nordmenn som planlegger å reise til Thailand, og en del har vært i kontakt med reiseselskapet for å få råd.

– Noen har booket om turen. Andre vil fortsatt reise til Thailand, men vil benytte andre flyplasser, sier informasjonssjefen. (©NTB)

Personvernpolicy