Mener SV-ere skal tjene mindre

UPOPULÆRT: At SV har stemt mot høyere lønn for stortingsrepresentanter bør få konsekvenser mener Høyre og Frp. Foto: Scanpix.
UPOPULÆRT: At SV har stemt mot høyere lønn for stortingsrepresentanter bør få konsekvenser mener Høyre og Frp. Foto: Scanpix.

<pHøyres Inge Lønning og Frps Carl I. Hagen mener SVs stortingsrepresentanter bør tjene mindre enn sine kolleger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at SV hvert år har stemt mot lønnsøkningene Stortinget gir seg selv.

Lønning og Hagen er provosert over SVs holdning.

– Vi har sett oss lei på de årlige demonstrasjonsforslagene til SV, som oser av dobbeltmoral lang vei. Derfor vil vi gi dem et tilbud. Så blir det interessant å se om de takker ja eller nei, sier Lønning til VG.

Tirsdag vil Stortinget trolig gå inn for å sette opp lønna med 6 prosent, noe betyr at en stortingsrepresentant vil tjene 694.500 kroner, en økning på 40.000 kroner. SV har varslet at de er imot lønnsøkningen på grunn av den økende arbeidsledigheten og finanskrisen som rammer Norge.

Lønning og Hagen går nå inn for en ordning med selvbestemt lønn lavere enn den regulativ og vedtak fastsetter.

SV er oppgitt over forslaget. Hallgeir Langeland forsikrer at partiet på tirsdag vil stemme mot den planlagte lønnsøkningen.

– Hagen og Lønning er desperate etter å gjøre dette til en SV-sak i stedet for å vise moderasjon, sier Langeland. Han mener politikerne vil gå foran som dårlige eksempler hvis de vedtar lønnsøkning nå. (©NTB)

Personvernpolicy