Bortført av demonstranter

TRYKKOKER: Spenningen mellom demonstranter og myndigheter nærmer seg det absolutte kokepunktet i Thailand. Foto: Scanpix.
TRYKKOKER: Spenningen mellom demonstranter og myndigheter nærmer seg det absolutte kokepunktet i Thailand. Foto: Scanpix.

<pDemonstrantene på hovedflyplassen i Bangkok har bortført en politimann. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spenningen øker stadig i konflikten mellom regjeringen i Thailand og opposisjonen.

Mediefolk var lørdag vitne til at tre demonstranter dyttet politimannen inn i en bil, som så kjørte bort fra Suvarnabhumi-flyplassen. Det var uklart om mannen skulle holdes som gissel, meldte nyhetsbyrået AP.

Om lag 2.000 medlemmer av opposisjonsbevegelsen Folkets alliansen for demokrati (PAD) tvang rundt 150 politifolk til å forlate en kontrollpost om lag en kilometer flyplassen. Rundt 100.000 utenlandske turister sitter fast i Bangkok som følge av uroen i Thailand.

En gruppe av den thailandske regjeringens tilhengere som kaller seg Rødskjortene, varsler en stor demonstrasjon i Bangkok søndag.

– Våre tilhengere fra hele landet vil komme til byen, for det er her slaget står, sa en talsmann.

Opposisjonen anklager regjeringen for å være stråmenn for den avsatte statsministeren Thaksin Shinawatra. Dagens regjeringssjef Somchai Wongsawat, som er Shinawatras svoger, har flyktet til Chiang Mai nord i Thailand sammen med sine ministere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus