Frykter at fem gisler er drept

Kommandosoldater ved et jødisk senter i Mumbai gjør seg klare til å storme senteret fredag. Flere israelske gisler i senteret skal være drept. Foto: REUTERS/Jayatha Shaw/SCANPIX
Kommandosoldater ved et jødisk senter i Mumbai gjør seg klare til å storme senteret fredag. Flere israelske gisler i senteret skal være drept. Foto: REUTERS/Jayatha Shaw/SCANPIX

<pEn israelsk redningstjeneste frykter at gislene i det jødiske Chabab-senteret i Mumbai er blitt drept. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om terrorangrepene i Mumbai:

* Minst sju steder i den indiske storbyen Mumbai, deriblant to luksushoteller, et sykehus, en restaurant og en jernbanestasjon, ble 26. november angrepet av menn bevæpnet med skytevåpen og granater.

* Angriperne okkuperte de to luksushotellene Taj Mahal Palace og Trident Oberoi og tok et hundretall gjester som gisler. Også det jødiske senteret Chabad Lubavitch Centre ble okkupert, og det ble tatt en rekke israelske gisler.

* Indiske kommandosoldater beleiret 27. november de okkuperte bygningene og stormet samme dag de to hotellene. 28. november ble også det jødiske senteret stormet.

* Minst 124 mennesker ble drept og 284 såret i angrepet.

* Minst tolv utlendinger, blant dem tre tyskere, to amerikanere, to franskmenn, én singaporer, én japaner, én canadier, én brite og én australier, er blant de drepte.

* En nordmann ble såret under angrepet mot utestedet Café Leopold, men han er utenfor livsfare.

* En lite kjent gruppe som går under navnet Deccans mujahedin, har tatt på seg ansvaret for angrepene. (©NTB)

Samtidig sier en israelsk diplomat i Mumbai at fem gisler er drept i senteret.

– Det ser ikke ut til at gislene har overlevd, sier redningstjenesten Zaka i en uttalelse.

Zaka, som drives av en ortodoks jødisk organisasjon, har sendt sine egne folk til Mumbai for å følge utviklingen i terrorangrepet mot senteret på nært hold.

Indiske kommandosoldater sprengte seg fredag gjennom veggen til det jødiske senteret, der væpnede angripere har holdt flere gisler fanget siden onsdag. Det skal være minst seks israelere blant gislene, ifølge israelske myndigheter.

Fredag ettermiddag kom det meldinger om at den militære aksjonen mot senteret var avsluttet, men dette ble avvist av politisjefen i Mumbai.

Det er ikke kommet sikre opplysninger om skjebnen til verken gisler eller gisseltakere, men ifølge sjefen for kommandosoldatene ble to av angriperne drept i aksjonen. Han sier også at det er funnet to døde personer inne i senteret, som trolig var blant gislene. (©NTB)

Personvernpolicy